Comptoir Libanais

comptoir libanais

Het Londense Comptoir Libanais is nu ook in Nederland. Nu ja, niet het restaurant, maar wel hun mooie boek.

In 2008 opende Tony Kitou zijn eerste Comptoir Libanais in Londen en inmiddels kun je op tien verschillende plekken in en rondom Londen proeven van zijn Libanese keuken. En wie niet naar Londen gaat, kan zijn eigen keuken induiken en het lekkers klaarmaken dat in het boek te vinden is.

comptoir libanais mezze

De Libanese keuken is populair: de vele salades en mezzes vrolijken iedere tafel op, maar de Libanese keuken is natuurlijk veel breder dan alleen de hummus, tabouleh, fatoush en falafel.

comptoir libanais falafel

En dat is het mooie aan dit boek dat ook minder bekende gerechten uit de Midden-Oosterse keuken deelt. Het is een heel toegankelijke keuken met volle, warme gerechten die een traditionele bereidingswijze kennen zoals de gesmoorde lamsnek en de fatayer: platte broodjes met gehakt. Over broodjes gesproken: vers en warm Arabisch brood is een van de lekkerste dingen die er zijn.

comptoir libanais dish

Meer dan alleen de Libanese keuken, is het een keuken van het Midden-Oosten, want de gerechten in het boek behoren niet alleen tot de dagelijkse kost in Libanon, maar ook in de omringende landen.

comptoir libanais hummus

Naast al het hartigs, kun je er ook zoete lekkernijen vinden en recepten voor lekkere drankjes om de maaltijd compleet te maken.

comptoir libanais drinks

Comptoir Libanais is een heerlijk boek vol prachtige foto’s en met een sexy uitstraling, niet in het laatst dankzij de illustraties van Rana Salem, de vormgeving en het opvallende kleurgebruik. Libanese gourmandises en zest samengebald in één boek.

Comptoir Libanais, Terra Lannoo, 19,99 kun je hier bestellen. Doen!

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl