Aicha’s Twaalf: Dennis Huwaë

DennisHuwae_FotoAnneliesVerhelst_05
foto’s: © Annelies Verhelst

Culinaire royalty vandaag: Dennis Huwaë is een van de beste chefkoks van het land in een van de beste restaurants die we hebben, het Amsterdamse &Samhoud Places. Bij &Samhoud serveert hij naast de culinaire sterren, streetfood, ideaal voor de minder bedeelde portemonnee die óók vervoerd wil worden. Gaan, het is er geweldig. Binnenkort een uitgebreid profiel van de jonge meesterkok, maar nu alvast De Twaalf als ‘amuse-bouche’ of liever ‘amuse-oeils’, want kijk nou toch wat een gecertificeerd oogsnoepje hij is.

Mijn favoriete filmscène is300, The Rise of the Empire. Ze vechten met 300 man tegen 10.000 en ondanks dat ze verliezen, is het geweldig om te zien hoeveel kracht ze met 300 man hebben. Ze gaan voor elkaar door het vuur. De film laat je zien dat je zo ver komt als je er samen voor vecht.

Ik wil ooit nog eens naar… Het dorp waar mijn opa en oma zijn geboren op de Molukken.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Mijn toilettas zit vol. Echt vól: gezichtscrème voor overdag, ’s nachts, oogcrème, een serum, gezichtsreiniging, tandpasta, medicijnen, deodorant… Alles zit erin. Ik vind het belangrijk om goed voor de dag te komen.

Mijn ergste miskoop is… Een gezichtscrème die 300 euro kostte. Normaal denk ik heel goed na over wat ik koop, maar dit had ik echt niet hoeven doen. Wondermiddelen bestaan niet.

Het lekkerste dat ik ooit geproefd heb is… Gebakken makreel van mijn oma. Eigenlijk meer gefrituurde makreel, met boontjes en witte rijst. Het gaat er om dat je de liefde van degene die gekookt heeft proeft in het eten. Onbetaalbaar.

Ik was het gelukkigst toen… Ik een onbezorgde tiener was met een gezonde vader en moeder.

DennisHuwae_FotoAnneliesVerhelst_04

Ik heb het meeste spijt van… Geen idee. Als je een keuze maakt, moet je niet meer achterom kijken. Daarom heb ik geen spijt van de dingen die ik gedaan heb.

Ik ben niet bijgelovig maar… Mijn vader heeft me vroeger altijd geleerd ‘opa waakt over jou’. Ik geloof dat dat nog steeds zo is en dat mijn vader dat ook doet.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… mijn liefde voor mooie schoenen en mijn perfectionisme. En dan die combinatie: al mijn schoenen zien er uit als nieuw. En daar word ik heel blij van.

Ik lieg altijd over… Ik wil niet door het leven gaan met een leugen. Accepteer mensen zoals ze zijn, ook met hun onhebbelijkheden. Iedereen heeft mooie en minder mooie kanten. Misschien is het liegen als je niet altijd eerlijk bent tegen jezelf over wat je wilt, de waarheid onder ogen komen kan moeilijk zijn. En wanneer je die aan jezelf toegeeft moet je er ook echt voor gaan. Daar maak ik me wel eens schuldig aan. Grote dromen waarmaken gaat niet vanzelf. Maar je moet er wel voor gaan, anders hou je jezelf voor de gek.

Ik kan me niet beheersen als… Ik in een mooie kledingwinkel ben. Alles wat ik mooi vind wil ik hebben.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Alleen voor mezelf.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Aicha’s Twaalf: Dennis Huwaë

 1. Stephanie Sabandar
  12 maart 2015 om 15:44

  Lieve Dennis…Ik ben zo trots op jou.
  Papa Axel , Tete ,Nene en oom Fentje waken ook over jou..
  Heel veel succes njong !

  Liefs,
  Tante Stephanie xxx

 2. Agatha S.
  13 maart 2015 om 12:49

  PROUD ❤️