AQ’s verhalenwedstrijd: Vakantieliefde

Mijn gezicht diep in haar haren begraven. Het hare drukt in het kussen. Ik adem haar geur. Van onschuld. Van lente.

Ik pak haar bij de schouders en duw mezelf omhoog. Dieper in haar. Maak lome bewegingen vanuit de heupen. Bewust langzaam om de climax uit te stellen. Wat niet lang meer zal lukken.

Opnieuw beweeg ik me vooruit, buig voorover en lik haar hals. Omvat haar middel. Blijf stil liggen. Kijk naar haar gezicht op het kussen. Ze ligt op een wang en heeft haar ogen dicht. Op haar bovenlip zijn zweetdruppeltjes zichtbaar. Het kussen is nat bij haar mond. Speeksel.

De ochtendzon schijnt binnen door de openstaande balkondeuren. Beneden ons appartement is het zwembad. Het is de eerste dag van onze vakantie. De kinderen hebben we alvast vooruit gestuurd om een plekje uit te zoeken. Hopelijk blijven ze nog even weg.

Stukje geluk
Geraffineerd begint ze haar spieren te spannen. De druk wordt opgevoerd. Om dan weer even te ontspannen. Ik wil me terugtrekken maar dat is voor haar het teken om de spanning weer op te voeren. Snuivend haal ik adem door mijn neus. Ik weet dat het een kwestie van tijd is nu. Een verloren zaak. Vanuit een onbekende plek voel ik het komen aanstormen. De controle over mijn lichaam raak ik kwijt. Mijn greep om haar lichaam wordt steviger. Haar spieren hebben geen grip meer op mij. Het ritme is overgenomen. Ik pak haar bij het haar en trek haar hoofd achterover. Stoot nog enkele keren. Kramp schiet in mijn bovenbenen.

“Karin”, kreun ik en laat me gaan.

Als het trillende gevoel uit mijn benen is verdwenen duw ik me van haar af en rol om naar de andere kant van het bed. Hijgend lig ik op mijn rug. Pas nu begin ik te zweten. Uit ervaring weet ik dat mijn hoofd inmiddels rood aangelopen is.

Ik tast naar haar hand en knijp er in. Ze knijpt terug. Zo blijven we liggen. Hand in hand. Allebei in ons stukje geluk. Het voelt goed.
Totdat ze begint te praten.

Wat?
“Wat zei je eigenlijk?”
“Wanneer?”
“Zojuist.”
“Zojuist?”
“Ja, zojuist. Vlak voordat je klaarkwam.”
“Zei ik toen iets?”
“Ja.”
“Wat dan?”
“Dat vraag ik je.”
“Ik weet het niet. Kan me het niet herinneren. Goh, wat zegt een man als hij klaarkomt?”
“De naam van zijn liefje?”

“Of van zijn minnares?”
“Doe niet zo gek.”
“Ik doe niet gek. Je zei iets.”
“Nou ja, het kan toch van alles zijn. Weet ik veel wat ik allemaal zeg als ik klaarkom.”
“Dat weet ik wel. Niet veel. Meestal zucht en kreun je alleen maar. Je bent niet zo’n prater in bed.”

“Maar ik vond het wel lekker hoor, schatje. En nu ga ik snel douchen voordat de kinderen terugkomen van het zwembad.”

Ze stapt uit bed en houdt daarbij één hand tussen haar benen. Loopt ietwat onhandig naar de deur. Ik moet lachen. Ze draait zich om en kijkt me vragend aan.

“Waar lach je om?”
“Om jou. Hoe je loopt. Je schuifelt als een pinguïn.”
Ze begint nu ook te lachen.
“Kom je ook?”, vraagt ze nog als ze de slaapkamer uitloopt.
Ik blijf liggen en vraag me af of ik echt ‘Karin’ heb gezegd.

“Waar blijf je nou?”, hoor ik mijn vrouw vanuit de badkamer roepen.

Karin
Ze had er weergaloos uitgezien in haar avondkleding. Een stralende ster. Alle schroom was van me afgevallen toen ik haar iets te drinken aanbood. Het was de eerste avond van onze vakantie. Mijn vrouw was moe van de reis en tegelijk met de kinderen gaan slapen. Ik besloot nog wat te gaan drinken in de hotelbar. Haar naam was Karin. De gang naar de dansvloer had aangevoeld alsof ik haar een aanzoek deed. Het dansen zelf was van een intimiteit zoals ik niet eerder had meegemaakt.

Haar vochtige lippen tegen mijn wang. Op weg naar mijn mond. Ik open mij voor haar. Het puntje van haar tong krult zich onder die van mij. Een wolkje warme adem zweeft naar binnen. Doet me ter plekke verliefd worden.

Een laatste aarzeling voordat ik volg naar haar kamer. Daarna gaat het snel. Resoluut duw ik haar achterover op het bed. Het jurkje spant zich strak over haar lijf. Ik buig en pak beide handen. Leg ze boven haar hoofd. Wanneer ik langs haar wang strijk, draait ze zich en zuigt mijn duim diep naar binnen. Onderwijl blijft ze me aankijken.

Verleidelijker aanmoediging is niet denkbaar. Ik buig verder voorover, pak haar borst vast en begin door de dunne stof van het jurkje op haar tepel te ademen. De warme lucht doet haar groeien en kreunen. Ze tilt haar billen ietwat omhoog zodat ik het jurkje omhoog kan schuiven. Het slipje stroop ik omlaag. Ik leg mijn hand tussen haar benen. Natte warmte. Haar ademhaling versnelt. Verder schuif ik het dunne textiel omhoog en ontbloot zo haar buik. Daarna haar borsten. Kus haar navel.

Kleed mijzelf uit.

Ga naast haar liggen en pak haar hand vast. Ik draai opzij en

stap de douchecabine in.

Ze is bezig haar haren te wassen met shampoo. Ik neem het van haar over en begin zacht haar hoofdhuid te masseren.
“Ik kom klaar in je.”
“Wat?”
“Dat is wat ik zei. ‘Ik kom klaar in je’. Dat is wat je gehoord hebt.”

Voordat ze nog iets kan zeggen richt ik de douchestraal op haar hoofd. Proestend begint ze zich van me weg te duwen op zoek naar een handdoek.

Peter Pellenaars