Basque

Basque

Spaans Baskenland is een gastronomisch walhalla. In en rond San Sebastián zijn de tot de verbeelding sprekende sterrenrestaurants niet op een hand te tellen, maar ook de gewone tapasbars, pintxos heten ze daar, zijn in de gewone bars al een genot. Loop een willekeurige bar binnen en je wordt onthaald met tafels vol aanlokkelijke heerlijkheden die de gewone tortilla of bocadillo doen verbleken.

Basque tomatensoep

De Spaanse chef-kok José Pizarro heeft maar liefst drie restaurants in Londen en brengt in zijn kookboek Basque een ode aan ‘Spaanse recepten uit San Sebastián en omstreken’.

Basque inktvisballetjes

Honger en reislust
Het resultaat is een fraai fotoboek vol met aardse klassiekers die heel dicht op de natuur staan. Geen voorverpakte stukjes vis of netjes in vierkantjes gesneden stukjes vlees voor Pizarro, maar écht vlees zoals konijn, geit, eend en natuurlijk het in Spanje alomtegenwoordige varken.

Basque spinaziekroketten

Basque is ingedeeld in vier delen: vlees, vis, groenten en nagerechten en met achterin als bonus nog wat suggesties voor een feestmaal én Pizarro’s – zelf uitgeroepen tot een van de ‘100 Espanoles’ die Spanje in hun werk vertegenwoordigen- favoriete restaurants in en rond de stad.

Basque tarte tatin

De mooie, sfeervolle foto’s van San Sebastián en de recepten met verse sardines wakkeren meteen de honger en reislust aan naar een van de fijnste bestemmingen.

‘Basque’, uitgeverij Good Cook, kun je hier bestellen voor 24,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl