foto’s © Aicha Qandisha
Voor wie verrast wil worden, loont het om af en toe eens buiten de randstad te komen. Je vindt er sympathieke pareltjes die verwachtingen waarmaken, daar waar menig gehypt Amsterdams restaurant nogal eens teleurstelt. Zo bezochten we onlangs en petit Aicha Qandisha-comité het Oosterhoutse By Pascal van chefkok Pascal Ariens en dat begon meteen goed met een vijftal geslaagde vegetarische amuses.
Hierna volgde al snel geurig warm brood op tafel waarvan de korst bestreken was met knoflook. Ik kijk altijd uit naar het brood, omdat goed, warm brood een van de lekkerste dingen is die er zijn.
Speels
Het voorgerecht was een drieluik en begon met scheermesjes. Je ziet ze eigenlijk zelden ergens op een kaart, maar ze zijn smakelijk en in dit geval gingen ze vergezeld van een speels gepresenteerd bijgerecht van kruim met daaronder een crème van aardpeer.
Het kaartje dat je ziet is gemaakt van suikerwerk en dus geheel op te smikkelen.
Het drieluik werd afgesloten met heerlijke coquille op brioche en met avocado. Een perfecte combinatie die licht op de maag was en zeer vol van smaak. De coquilles waren bijna romig van structuur, zo zacht.
Structuren van radijs
Het tussengerecht was wederom geslaagd: tartaar van kreeft.
En dat werd opgevolgd door het hoofdgerecht van kabeljauw met structuren van radijs, saus van schelpdieren en een meringue van ik geloof basilicum, maar weet het niet meer zeker (normaal schrijf ik de besprekingen direct, maar dat kwam er dit keer niet van, vandaar dat ik wat details ben vergeten).
Het dessert bestond uit twee delen: framboos en watermeloen.
En witte chocola met framboos.
Twee smakelijke, lichte desserts als mooie afsluiting van een bevredigend maal zonder tegenvallers en met verrassend lekkere gerechten. De friandises die we nog bij de thee kregen maakten het geheel in stijl af.
By Pascal is een zeer sympathiek restaurant met vriendelijke bediening, goed geprijsde menu’s en gerechten die de moeite zijn om er eens een bezoekje aan te brengen – en dat tegen een ster aanhikt.
info[at]aichaqandisha.nl