Chanel N°5: Fragments d’Or

fragments-dor-chanel-aq-4

foto’s © Aicha Qandisha

Het is de tijd van de bijzondere producten om dierbaren -of jezelf- mee te verwennen. Chanel kiest dit jaar voor een limited edition uitgave van misschien wel het beroemdste parfum: N°5 Fragments d’Or.

Een geur die zo beroemd is dat de 5 volstaat. In 1921 organiseerde Gabrielle Chanel een soort influencer-event avant la lettre: ze nodigde invloedrijke vrienden uit voor een etentje waar ze de geur presenteerde en op de vijfde van de vijfde, ofwel 5 mei 1921, was de officiële presentatie in de boetiek aan de Rue Cambon. De rest is geschiedenis.

N°5 raakte voor altijd verbonden met Marylin Monroe die in antwoord op een vraag verklapte dat ze niets in bed droeg behalve Chanel N°5. Later omarmden de modebladen de geur als hét accessoire en de populariteit is na bijna honderd jaar onverminderd. N°5 staat voor tijdloze elegantie en verleiding. Voor decadente luxe en de belofte van schoonheid en zinnelijkheid.

Als kind ontdekte ik de geur bij mijn zus Fadila die een kast vol bekoorlijke flessen parfum had waar ik bij iedere gelegenheid indook. Dat we uitgerekend deze nieuwe gouden uitgave van Chanel mogen bespreken, maakt al het harde werk van de afgelopen jaren goed.

fragments-dor-chanel-aq-3

Vloeibaar goud
Mijn dierbaarste Chanel-ervaring is toen ik met mijn liefste moeder op een zaterdag naar Brussel ging en daar een bezoek bracht aan de Chanel boetiek: om het vele werken te belonen, kocht ik een paar sandalen en een tasje. Mijn eerste, echte Chanel-tas. Terwijl we werden geholpen, zag mijn moeder een andere tas en zei: ‘die is ook mooi’. Dat was die zeker, maar te duur voor me. Van een typische immigranten-jeugd zonder speelgoed, naar een dagje Brussel bij Chanel. En het meest ontroerende vond ik de betrokkenheid van mijn moeder die zich normaliter nooit op haar gemak voelde in dat soort boetieks. ‘Dit is niet voor mensen zoals wij’, zei ze dan. Maar het mooie was nu juist: voor even was het dat wel.

fragments-dor-chanel-aq-6

Fragments d’Or is N°5 maar dan als een zachte, vloeibare gel met talloze subtiele glittertjes die een (letterlijk) schitterende gouden gloed aan je huid meegeven en deze omhullen met de klassieke geur. Als je de gel op je huid smeert, ruik je meteen de zachte en onmiskenbaar bloemige noten van N°5: jasmijn en roos. Vloeibaar goud voor de huid en zinnen.

fragments-dor-chanel-n5-aq

Vergis je niet: Fragments d’Or is geen gimmick of veredelde bodylotion. Als je het gebruikt, ruik je de geur heel erg goed en hoef je niet nog eens bij te sprayen. Gebruik het dus met mate. Het slechts een gel noemen, doet de vloeibare verleiding te kort. Uitstekend geschikt voor een subtiel glanzend en heerlijk geparfumeerde huid. En zo omhuld in een kostbare glazen fles is het de perfecte accessoire voor in de badkamer.

Fragments d’Or kun je hier bestellen voor 85,00

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Chanel N°5: Fragments d’Or

  1. Aicha
    17 november 2017 om 14:16

    Un vrai BIJOU !!!!!!