Chanel Neapolis

chanel_fotoanneliesenhassnae_1-k

foto’s © Aicha Qandisha en Annelies Verhelst

Zodra februari aanvangt, lonkt maart en daarmee ook de hoop op een lange, warme zomer. Voor wie net als ik niet kan wachten op de eerste zonnestralen, is er de nieuwe voorjaars- en zomermake-up van Chanel. Die is geïnspireerd op Napels, de geboortestad van Lucia Pica, Chanels hoofd make-up. Neapolis, zo heet de lijn, een samenvoeging van née à Napolis gok ik zo, is een fantasiestad vol kleur, verwarmd door de zon, met een aangename bries van de zee voor de nodige verkoeling.

Bekijk maar eens wat foto’s van Napels, een kleurrijke, maar ook anarchistische stad met heuvels en dalen, gebouwen die maar net hun evenwicht lijken te behouden terwijl het chaotische verkeer voorbij raast en het zeewater tegen de randen van de stad klotst. Een stad met een eigen, eigenwijze persoonlijkheid. En zo ook de make-uplijn Neapolis. Het is er eentje die breekt met het donker en ook ingetogene van Chanel, zonder schreeuwerig te zijn, overigens. De kleuren knallen je vrolijk tegemoet en je kunt niet anders dan ervoor vallen.

Les 9 ombres
Neem als eerste het limited edition oogschaduwpalet Les 9 Ombres: negen kleuren voor de ogen naar voorbeeld van de oude, Italiaanse fresco’s. Heel aardse kleuren die tegelijk helder zijn. Je kunt ze gebruiken als eyeliner en oogschaduw en naar hartelust spelen met de kleuren of het bij één tint houden. Zie bijvoorbeeld Imaan Hamman, gezicht van de Neapolis-lijn. Wat een bofferd. Op haar nagels zie je trouwens de nagellak hieronder.

chanel_fotoanneliesenhassnae_4-k

Dimensions de Chanel
Bij de lijn hoort een nieuwe mascara, Dimensions de Chanel. Een mooie uitvoering met een dunne borstel waarmee je ook de onderste wimpers goed bereikt zonder te knoeien of meteen een hele veeg aan te brengen op je huid. Het is geen Monsieur Big, zeg ik er meteen bij, dus je krijgt niet van die opvallend lange, volle wimpers, maar het is een mooie mascara met een elegant effect.

chanel_fotoanneliesenhassnae_6-k

Poudre à lèvres
Een heel nieuw product voor de lippen is het duo van lipbalsem en lippoeder: eerst breng je de witte lippenbalsem aan op je lippen om ze zacht te maken en vervolgens het lippoeder. Dat kun je met het bijgeleverde penseeltje doen of gewoon met je vinger. Het poeder is een opvallend product: terwijl je het opbrengt kun je bepalen of je voor een licht, transparant laagje gaat of het wat dikker aanbrengt zodat de kleur goed naar voren komt. Het poeder is droog en nadat je het opgebracht hebt, voel je er helemaal niks meer van. Je lippen voelen gewoon aan, niet plakkerig en ze zien er natuurlijk uit. De kleur die je hieronder ziet is Rosso Parthenope; in de winkel is alleen die kleur te krijgen, maar online vind je nog twee andere kleuren.

chanel_fotoanneliesenhassnae_3-k

Le vernis
Bij deze Neapolis lijn horen vier nieuwe kleuren nagellak: een Nuvola Rosa, een Arancio Vibrante, een Verde Pastello en deze gele Giallo Napoli. Ik zou normaal nooit een gele nagellak kopen, maar ik vond deze zo mooi en zomers dat ik hem niet kon laten staan. De kleur op je nagels is ook echt zoals in het flesje. De nagellak dekt goed en met dat zonnige geel overwin je elke grauwe dag. Ik denk dat ik de Verde Pastello ook nog neem.

chanel_fotoanneliesenhassnae_5-k

Dit is het dan, een selectie uit de Neapolis lijn voor dit voorjaar en de zomer. Er is nog meer fraais te ontdekken in deze collectie, zoals aanlokkelijke nieuwe lipsticks, oogpotloden en vier mooie Rouge Coco Gloss waarvan de goudkleurige Parthenope en de blauwe Aphrodite mijn favoriet zijn. Laat je niet afschrikken door het blauw, je krijgt er geen blauwe lippen van, maar een transparante laag met een heel lichte gloed. Als ik de kleur zou moeten beschrijven, zou het doorzichtig ijsblauw zijn. Of misschien is zeeblauw wel een veel beter omschrijving: zo blauw als de zee op afstand eruit ziet, zo helder is het water als je erin zit. En dat geldt ook voor deze gloss. Het klopt ook met de overige kleuren van de lijn: het geel van de zon, het aards-roze van de vulkanen, het groen van de fresco’s. De kleuren van de stad gevat voor je ogen, lippen en nagels.

Voor de liefhebbers van donker en Chanels rouge noir: eerder kocht ik de Décadent en die is ook zeer de moeite. Die bespreek ik wellicht later.

chanel_fotoanneliesenhassnae_2-k

Ik begon dit stuk met de fantasiestad Neapolis, maar in werkelijkheid heeft de stad wel bestaan, namelijk in de oude Griekse tijd. En zo is het verhaal van Neapolis rond: met een voet in de realiteit van Napels, met de andere in de fantasie van Lucia Pica, komen historie, natuurlijke kleuren, gewaagde variaties en het heden samen.

Wie wil er nou niet naar Neapolis, waar kleuren regeren, de zon je voedt en de zee zachtjes in je gezicht blaast?

Het oogschaduwpalet ‘Les 9 ombres’ vind je hier voor 80,00, de mascara bestel je hier voor 35,00, de ‘poudre à lèvres’ vind je hier voor 37,00 en de nagellak is 25,00 per flesje. Of ga naar de Chanel-stands in de Bijenkorf om de kleuren te ontdekken.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Chanel Neapolis