Chocoladecake

Alle foto's en recept: © Fadila Bouazza

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Wat is er nu fijner dan chocoladecake? Het is een van onze favorieten bij AichaQandisha en helemaal als het gemaakt wordt door onze eigen Fadila. Dit recept zit boordevol chocolade en de cake is zeer zacht. Makkelijk en lekker. Geen enkel excuus dus om jezelf dit weekend niet te verwennen.

Ingrediënten
4 eieren, maat M
170 gram suiker, waarvan 2 zakjes vanillesuiker
170 ml zonnebloemolie
170 ml volle melk
100 gram cacaopoeder voor chocolademelk (van Nesquik)
100 gram pure chocolade, in stukjes
Snufje zout
200 gram bloem
14 gram bakpoeder

Voor de garnering:
Naar wens. Bijvoorbeeld geraspte kokos of amandelschaafsel

Vet een ronde bakvorm van 26 centimeter in. Strooi er wat bloem overheen of bekleed het met bakpapier.

Meng de suikers met olie, melk, cacaopoeder en chocoladestukjes. Zet het mengsel op het vuur en laat het al roerend koken tot een glad mengsel. Meng goed tot alle chocolade en suiker is gesmolten.

Neem ongeveer 120 ml van het mengsel apart en bewaar die voor de garnering. Laat het chocolademengsel afkoelen.

120 ml chocolademengsel

120 ml chocolademengsel

Klop nu de eieren met een snufje zout los. Voeg het chocolademengsel toe en meng alles goed. Meng nu de bloem en bakpoeder en giet het geheel in de vorm.

chococake2

chococake3

Zet in de oven die is voorverwarmd op 180 graden. Bak de cake 45 minuten.

chococake4

Neem de cake uit de oven. Keer hem na vijf minuten op een rooster.

chococake5

Bestrijk de cake met het overgebleven chocolademengsel.

chococake6

Strooi kokos, amandelschaafsel of iets anders over de cake. Ik heb gekozen voor grof geraspte kokos.

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl