Cupcakes met fondant

Foto's: ©Fadila Bouazza

Foto’s: ©Fadila Bouazza

Hoera! Fadila is eindelijk terug van vakantie. En hoe. Met deze juweeltjes van cupcakes. De cake is heerlijk luchtig, de topping zoet. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het ziet er ook nog prachtig uit. De garnering kost eventjes tijd, maar het resultaat is het meer dan waard. Een mooie blikvanger om op tafel te zetten als je je gasten wilt imponeren.

Voor 12 cakejes
Voor de cakejes:
75 gram zachte boter of margarine
120 gram suiker
2 eieren, maat M
1 zakje vanillesuiker
60 ml melk
Snufje zout
1 theelepel bakpoeder
150 gram bloem

Voor de crème:
1 eierdooier
40 gram suiker
1 zakje bourbon vanillesuiker
10 gram maizena
80 ml melk
80 gram zachte boter

Blauwe en roze rolfondant
Glitters

Benodigdheden om de cupcakes mee te versieren

Benodigdheden om de cupcakes mee te versieren

Maak eerst de cakejes. Klop de boter of margarine met suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de vanillesuiker. Voeg afwisselend bloem en melk toe en als laatste het bakpoeder.

Verwarm de oven op 160 graden. Zet papieren vormpjes in een muffinblik. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de cakejes in 20 à 30 minuten gaar.

Zet de cakejes op een rooster.

Maak nu de crème. Meng eierdooier met suiker, vanillesuiker en maizena met een beetje melk. Kook de rest van de melk. Voeg het papje dan toe aan de gekookte melk. Kook tot het is gebonden. Laat het afkoelen.

Klop de boter romig. Klop het afgekoelde mengsel erbij, tot een gladde crème.

Bestrijk de cakejes met het crème.
cupcakesfondant1

Rol het fondant uit en steek vormpjes van 7 à 8 centimeter doorsnee uit.
cupcakesfondant2 cupcakesfondant3
Bedek daarmee de cakejes en garneer naar wens. Zie de foto’s voor suggesties.

cupcakesfondant6

cupcakesfondant5

Versier tot slot met een penseeltje de cupcakes met glitters.

cupcakesfondant9

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

4 Reacties op “Cupcakes met fondant