De beste schoonheidsproducten van 2015

beste producten 2015

Nu de laatste drie dagen van het jaar hun intrede hebben gedaan, is het tijd voor wat lijstjes. Te beginnen met de lekkerste producten van het afgelopen jaar.

Allereerst is daar het beste parfum van dit moment Angélique Noire van Guerlain. Tot voor kort was het alleen in Parijs en Londen te krijgen. Het kostbare parfum maakt deel uit van een exclusieve lijn en iedere keer als ik in Londen was, dook ik Selfridges of Harrods in om wat van de geur op te spuiten. Een heerlijk warme, volle geur met diepte en zachte vanille-noten. Het soort geur waar je steeds aan wilt ruiken. Als je eenmaal Angélique Noire ontdekt, lijken andere geuren opeens heel plat en ongeïnspireerd. Het is een geur die lang bij je blijft. Voor de liefhebbers zijn er nog zes andere parfums in deze lijn met tot de verbeelding sprekende namen. Inmiddels zijn ze op een beperkt aantal plekken te krijgen: de Bijenkorf in Amsterdam en de Douglas in Den Haag. Onder de kerstboom lag een mooi pakje met de heerlijke geur voor me.

angélique noire

Exclusief en luxe
Eerder dit jaar kreeg ik twee prachtige producten van Amouage, het exclusieve en luxe Omaanse schoonheidshuis dat sinds kort ook in Nederland te krijgen is. Ik moet bekennen dat ik de parfums van Amouage te sterk vind (in ieder geval de drie die ik heb geprobeerd), maar de Reflection bodylotion en Ciel handcrème die ik kreeg zijn perfect. Met een zachte, subtiele geur, fijne structuur die snel intrekt en je huid en handen zacht achterlaat. Bij de Douglas en Bijenkorf online te verkrijgen.

amouage hand cream and body lotion

Ook eerder dit jaar werd ik verrast met de nieuwe geur van Marc Jacobs: Decadence. Een passende naam voor een geur die allesbehalve onopvallend is en je meteen omhult met warme, volle en zoete tonen. Toen ik de geur voor het eerst op had, bleef mijn broer maar zeggen hoe lekker die hem vond. Laatst waren we voor kerstinkopen in de Bijenkorf en toen stormde een drietal vriendinnen op Decadence af, luidkeels de fles bewonderend. Die fles is dan ook prachtig: als een luxe tasje dat je overal mee wilt dragen.

Marc Jacobs Decadence

Bittere amandelen
Een andere favoriet is de bodylotion van Mandorlo di Sicilia uit de Blue Mediterraneo lijn van het Italiaanse huis Aqua di Parma. De geur zelf past niet bij mij, maar is werkelijk opwindend bij de juiste persoon. Het zoete vanille, de tonen van bittere amandelen en de warmte van de Siciliaanse zon gevangen in één fles. Heerlijk. De bodylotion is perfect, omdat die minder sterk is voor mijn huid en daardoor mijn hele lichaam omhult met diezelfde warme vanille-amandel geur zonder dat het te overheersend wordt, maar juist heel zacht en subtiel blijft sluimeren.

Mandorlo di Sicilia

Jo Malone is een Brits merk dat ik tot vorig jaar alleen uit Londen kende, maar het huis met de strakke vormgeving en prachtige producten is bij De Bijenkorf en nu ook online bij de Douglas te krijgen. Ze hebben een heel scala aan colognes en bijbehorende producten. Met die geuren kun je naar hartenlust experimenten door ze te mengen en zo je eigen unieke parfum te creëren. Hele fijne producten, ik heb ze al een aantal keer cadeau gedaan. Mijn favoriet is de Nectarine Blossom & Honey. Een heel zachte, fruitige geur die perfect is voor elke gelegenheid. Niet te overheersend en gewoon heel erg lekker.

Jo Malone Nectarine Blossom Honey

Onmisbaar
Eerder dit jaar besprak ik de producten van het New Yorkse Malin + Goetz. Fijne producten die precies doen wat ze moeten: hydrateren, verzorgen en lekker ruiken. Voor dit lijstje kies ik de Cilantro conditioner: aangename geur en je haren worden er lekker zacht van zonder dat het haar te vettig of statisch wordt (heb ik ook wel eens meegemaakt met een conditioner).

malin and goetz conditioner

Ook voor het haar en inmiddels onmisbaar in mijn badkamer is de silk therapy van Biosilk. Ontdekt toen ik een miniatuurtje kreeg bij de Douglas die de producten van Biosilk exclusief verkoopt. Gebruik je op droog of nat haar en maakt je haren heerlijk zacht en makkelijk kambaar zonder dat ze meteen (of heel snel daarna) vettig worden.

biosilk

Bijzondere geuren
De vloeibare zeep van Aesop is een andere favoriet. Subtiele geur met de zachtheid van rozen en pittige noten van zwarte peper en kardemom. Voor het eerst ontdekt in de mooie toiletten van het geweldige Yauatcha. Luxe voor je handen dat mag best wel eens.

aesop zeep

Alles wat Tom Ford aanraakt, wordt goud -om maar eens een vreselijk cliché uit de kast te trekken. Maar het is wel zo. De man maakte van Gucci weer een hip huis en verrijkt de wereld met zijn geweldige parfum- en make-up lijnen. Dat is het enige betaalbare, want zijn couture is niet te doen. Zijn geuren zijn zo bijzonder, die verdienen een eigen stuk, dus die ontbreken in dit lijstje, maar wat ik wel meeneem is zijn make-up en meer specifiek zijn lipstick. Ik heb zelf de Deep Mink, maar ga er gerust eens op uit, want hij heeft veel prachtigs. De lipstick kocht ik in Londen, maar is inmiddels ook hier in Nederland te krijgen.

tom ford deep mink

Tot slot een klassieker die steeds weer bewijst de beste te zijn: de handcrème van Clarins. Lekker fijne, niet overheersende geur, en een heerlijk zachte structuur die snel intrekt en je handen weer zacht maakt. Ik heb nu al zoveel handcrèmes geprobeerd en dit blijft toch echt de beste waar ik steeds weer op terugval. De bodylotion van Clarins kan ik al net zo aanraden.

clarins handcreme

hassnaesignature

info[at]aichaqandisha.nl