De lekkerste geurkaarsen

geurkaarsen-2-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Zodra de avond valt, gaan bij mij overal in huis de kaarsen aan. Zoals alles waar ik van hou, ben ik daar behoorlijk mateloos in, dus in elke ruimte branden er vlammetjes. Gewone kaarsen voor de sfeer en geurkaarsen voor de lekkere geuren die dan verspreid worden in de verschillende ruimtes. Heerlijk. Geurkaarsen komen in vele soorten, maten en prijzen. Heel veel doen niks. Dan moet je echt met je neus in de vlam gaan zitten om iets van de vermeende geur mee te krijgen.

Er zijn wel wat goedkope geurkaarsen die goed werken, maar voor dit stuk duiken we in de wereld van de luxe kaarsen die je huis omtoveren tot een heerlijk geurende cocon.

geurkaarsen-aq

Jo Malone London
Allereerst de tijdloze Nectarine Blossom & Honey van het al vaker besproken Jo Malone London. Het huis heeft een heel scala aan verschillende, originele geurcombinaties waarvan ik sommige super vind en andere helemaal niks. En dat is prima, want zoveel mensen, zoveel smaken. Maar van mijn favoriete Jo Malone London geuren is de Nectarine Blossom & Honey mijn absolute en onbetwiste lievelings. Een zachte geur, fruitig en bloemig en tegelijk heel fris. Ik draag hem graag in het voorjaar en de zomer, maar hij is ook net zo lekker in de winter. Als de kaars in de slaapkamer brandt, komt de geur me al op de trap naar boven tegemoet. En als ik hem uitblaas, val ik in slaap met de zoete, zachte tonen die nog in de lucht hangen. Zo lekker.

geurkaars-jo-malone-aq

Lancôme
Toen ik laatst de Parfait de Rôses kaars van Lancôme aan Majda liet ruiken, was ze meteen verkocht. Zoet en overdadig, alsof je in een tuin vol bloeiende rozen zit aan een rijkelijj gevulde tafel met zoetigheden van Pierre Hermé en Ladurée met in de verte de lacherige stemmen van cancan-danseressen en muziekinstrumenten die gestemd worden. Dit is de kaarsvorm van de Parfait de Rôses geur uit de exclusieve Maison Lancôme lijn; we mogen die bespreken, dus binnenkort een uitgebreid stuk over deze heerlijke ontdekking.

geurkaars-lancome-aq

Bvlgari
Tot slot het Italiaanse Bvlgari dat een hele fijne lijn producten heeft geïnspireerd op verschillende theesoorten. Deze stevige kaars Au thé bleu in mooi blauw glas is op basis van blauwe thee, shisoblad en viooltjes en heeft een heel fijne, zachte geur. Deze kaars is in aanschaf wat duurder, maar is ook anderhalf keer zo groot als de twee andere kaarsen, dat zie je ook op de foto.

geurkaars-bulgari-aq

De Bvlgari kaars is wat geur betreft het meest ingetogen. De Nectarine Blossom & Honey is nadrukkelijker en de Parfait de Rôses nog meer, door die zoete, bijna bedwelmende noten. Er zijn genoeg pittig geprijsde merken waar je flink wat geld voor neertelt en die dan teleurstellen. Ik heb echt veel soorten en merken uit geprobeerd, maar over deze drie ben ik enthousiast. Zowel de Bvlgari als Jo Malone Londen komen met een mooi deksel. De kaarsen branden helemaal op en nadien kun je de glazen potten gebruiken voor theelichtjes of er dingen in bewaren, want ze blijven mooi. Eventueel zwarte aanslag veeg je zo schoon. O, niet onbelangrijk: ze gaan lekker lang mee.

geurkaarsen-3-aq

De Nectarine Blossom & Honey kaars vind je hier voor 51,00. De Parfait de Rôses kaars vind je exclusief bij de Bijenkorf voor 65,00 en de Bylgari kaars bestel je hier voor 78,04. Hou zowel Douglas als de Bijenkorf in de gaten voor kortingsacties; bij Jo Malone hebben ze nu een hele leuke adventskalender met dagelijks een andere attentie bij bestelling.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “De lekkerste geurkaarsen