Gevuld brood

gevuldart3

De zon schijnt, dus vergeet de zware maaltijden en voorspelbare salades en probeer dit heerlijk gevulde brood eens. Een en al smaak en zowel warm als koud is die om je vingers bij af te likken. Ook heerlijk als alternatief voor je saaie boterhammen.

Voor het brood:
500 gram bloem
1 zakje gist
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
Ongeveer 2,5 dl water
Eetlepel olijfolie om het deeg te bestrijken

Voor de vulling:
2 kipfilets
Kipkruiden en paprikapoeder
150 gram geraspte kaas
1 bolletje mozzarella
Zwarte olijven in ringetjes gesneden
Gedroogde basilicum
Peper
Een eetlepel olijfolie om de kip in te bakken
Een eetlepel olijfolie

Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi deze met kipkruiden en paprikapoeder. Bak de blokjes in een beetje olie tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.

Meng bloem, gist, zout, eetlepel olijfolie en water en kneed het tot een deeg. Laat het ongeveer 45 minuten lang rijzen. Of iets langer als dat nodig is.

Neem het gerezen deeg en rol het uit tot een lap. Strooi geraspte kaas over het hele deeg. Doe er vervolgens verspreid over het deeg bij: de kipstukjes, blokjes mozzarella, plakjes zwarte olijven, ongeveer een halve theelepel basilicum, peper en een eetlepel olijfolie.

gevuldart1

Rol het deeg op tot een plat brood. Doe het op een bakplaat.

gevuldart4

Laat het brood nog eens ongeveer 30 minuten rijzen. Bestrijk het gerezen brood met een halve eetlepel olie.

gevuldart2

Zet het brood in de oven bij 220 graden, voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Laat het gebakken brood tien minuten staan en snijdt het daarna in plakjes.

gevuldart5

Besaha wa raha!

Foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila