Frambozen-vanillebavaroistaart

bavaroistaart

Voor de bodem
6 eiwitten
120 gram poedersuiker
160 gram geraspte kokos
40 gram bloem
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout

Voor de frambozenbavarois
400 gram frambozenpuree, zonder pitjes
125 gram suiker
3 deciliter slagroom
10 gram gelatineblaadjes

Voor de vanillebavarois
3 eidooiers
80 gram suiker
2 deciliter melk
2 deciliter slagroom
8 gram gelatineblaadjes
1 vanillestokje

Voor de frambozengelei
200 gram frambozenpuree, zonder pitjes
80 gram suiker
5 gram gelatineblaadjes

Plaats bakpapier op een bakplaat. Maak met een pen een rondje van 20 centimeter en een rondje van 22 centimeter. Bij een kleine oven kun je de rondjes op twee aparte bakpapieren tekenen. Draai het bakpapier vervolgens om, zodat er geen inkt op het deeg komt. Verwarm de oven voor op 180 graden.

De bodem
Meng geraspte kokos, poedersuiker, vanille en bloem. Klop in een andere kom alleen de eiwitten plus een snufje zout. Voeg de suiker beetje bij beetje toe, tot het een schuimmassa is. Meng vervolgens met een spatel voorzichtig de kokos, het poedersuiker, vanille en de bloem bij het eiwit.

Deel het mengsel in tweeën, de ene helft iets groter, zodat die in het rondje van 22 centimeter gegoten kan worden. De rest mag in het rondje van 20 centimeter. Bak de bodem 15 tot maximaal 20 minuten, tot het een bruine kleur heeft.

Frambozenbavarois
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom, maar niet te stijf. Verwarm in een pan op laag vuur de frambozenpuree met suiker en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng het geheel tot alle gelatine is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen. Voeg het daarna samen met de slagroom.

Pak een serveerplaat en leg daar de grootste bodem op. Zet er een taartring omheen, met binnenin plastic folie, speciaal voor bavarois. Giet de frambozenbavarois op de bodem en laat het drie uur in de koelkast stijf worden.

Vanillebavarois
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de melk. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg die bij de melk. Klop de eierdooiers met suiker. Giet deze vervolgens bij de melk. Zet het mengsel op een laag vuur en blijf roeren, tot het een beetje dik wordt, maar laat de melk niet koken. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Blijf roeren tot ze smelten. Laat het geheel koud worden.

Klop de slagroom, maar weer niet te stijf. Meng de afgekoelde bavarois met de slagroom.

Doe de tweede bodem op de frambozenbavarois en giet dan de vanillebavarois daarop. Laat de taart weer drie uur in de koelkast staan.

Gelei van frambozen
Week de gelatineblaadjes in water. Verwarm de frambozenpuree met suiker. Voeg de gelatineblaadjes toe en laat ze smelten. Laat de puree lauw worden en giet het dan bovenop de taart. Laat het geheel een hele avond in de koelkast staan en de dag erna is hij klaar om gegeten te worden.

Besaha wa raha!

bavaroistaart2

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila