Ze zien er uit als zoete mondvermaakjes, maar vergis je niet: we zitten nog steeds in Fadila’s hartige weken en deze kleine hapjes misstaan niet op je brunch-/lunch-/buffettafel en zijn ideaal voor bij de borrel. Verandering van spijs doet eten. Snacken. Smullen. Genieten.
Ingrediënten
175 gram bloem
40 gram fijne griesmeel
6 gram bakpoeder
40 ml olijfolie
60 ml melk
Sap van 1 kleine citroen
¼ theelepel zout
1 ei
50 gram hele, zwarte olijven zonder pit
50 gram walnoten, in stukjes gesneden
50 gram hele pistachenoten
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Ongeroosterd sesamzaad
Meng de bloem, griesmeel, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg olijfolie, melk, citroensap en het ei toe. Het deeg is kleverig.
Voeg nu sesamzaad, walnoten, pistachenoten en olijven toe en meng alles goed.
Maak met behulp van bloem een grote rol of twee kleine rollen,
rol ze door het ongeroosterde sesamzaad en zet ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de rollen 40 minuten.Dek daarna de rollen met huishoudfolie en een theedoek af. Laat het helemaal afkoelen.
Snij de rollen in dunne plakjes van 1 centimeter dik. Zet ze weer in de oven, op 200 graden dit keer en bak ze verder krokant en goudbruin tot de gewenste kleur. Laat de koekjes afkoelen.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl