Hawaiian Tropic

Hawaiian Tropic AQ 1

foto’s © Aicha Qandisha

Als het in Nederland regent, lijkt de zon voorgoed verdwenen. Er hangt dan altijd zo’n sombere sluier over het land die meteen de herinnering aan de afgelopen zonnige weken wegspoelt. Maar die zon is er gewoon en die gaat terugkomen, de zomer zal zich aandienen en hoewel we dan waarschijnlijk nog niet aan Mediterrane of tropische stranden mogen liggen en we het met onze tuin of balkon moeten doen of gestolen momenten in het park, zonbescherming is essentieel. En dan zou je kunnen kiezen voor het Amerikaanse merk Hawaiian Tropic dat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is.

Al was het maar om de illusie van wat tropische sferen in stand te houden en vanuit de veiligheid van je eigen huis weg te dromen bij exotische oorden. Als je je ogen namelijk sluit en aan de geur van zowel de Tropical Tanning Oil als de Protective Dry Spray Oil ruikt, doemen palmbomen op, de zoete geur van tropische vruchten als mango en guave en de herinnering aan warme stranddagen met zout op je huid.

Hawaiian Tropic werd in 1969 opgericht door scheikundeleraar Ron Rice: tijdens een vakantie op Hawaï zag hij hoe de vrouwen zich met natuurlijke olieën tegen de zon beschermden. Hij leende 500 dollar van zijn vader en de rest is geschiedenis; het merk groeide in Amerika uit tot een van de grootste in zonbescherming. We ontvingen ter introductie een drietal producten.

Tropic Tanning Oil
De Tropical Tanning Oil helpt bij het bruinen. De olie heeft een zoete geur, is op basis van kokos en aloë vera, geeft een mooie, gouden gloed aan de huid en trekt supersnel in. Het enige waar je op moet letten is dat die geen bescherming biedt tegen UV-stralen. Ik ga zelf altijd voor SPF50 (hier leg ik uit wat dat inhoudt), maar dat is voor ieder anders. Ik zag al wel op hun site dat Hawaiian Tropic sowieso een uitgebreid assortiment met verschillende vormen van bescherming aanbiedt.

Hawaiian Tropic tanning oil AQ

Protective Dry Spray Oil
De Protective Dry Spray Oil heeft een SPF20, dat houdt in dat de olie ruim 90% van de straling tegenhoudt (SPF15 houdt 93% van de straling tegen en SPF50 98%), dus als je snel bruint en niet snel verbrandt, is deze mate van bescherming prima. Ook deze droge oliespray heeft weer die lekkere zoete geur, is op basis van kokos en guave, trekt ook heel snel in en houdt de huid zacht. Zowel deze spray als de olie zijn waterbestendig.

Hawaiian Tropic protective oil AQ

After Sun Body Butter
Na het zonnen volgt de ontspanning en daar hoort een fijne, rijke After Sun Body Butter bij. Deze body butter is net als de olie op basis van kokos. Precies wat je huid nodig heeft na een lange dag in de zon, een zoet geurende oppepper, lekker romige structuur en het beste: ook deze body butter trekt snel in de huid in, dus je blijft niet zitten met een plakkerig gevoel. Ideaal. Vooral als je aan het strand hebt gelegen en het zoute water de hele dag aan je huid heeft geknabbeld.

Hawaiian Tropic body butter AQ

Lekkere producten die voor iedereen toegankelijk zijn, want je kunt ze gewoon bij het Kruidvat en Trekpleister vinden en online bij verschillende webshops zoals Bol.com, Notino en Brazilian Bikinishop.

De Tropic Tanning Oil vind je hier voor 16,99, de Protective Dry Spray Oil bestel je hier voor 18,99 en de After Sun Body Butter vind je hier voor 15,99. Op het moment van schrijven biedt Kruidvat 25% korting op de producten van Hawaiian tropic.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl