Het haar van Sandra Krouwer

Sandra Krouwer

Een jurk van menselijk haar. Zou je die dragen? Die vraag stel ik me al sinds ik de indrukwekkende ontwerpen zag van Sandra Krouwer bij haar Amsterdamse PR bureau Luxury 4 Life .

Als je de jurken ziet, lijken ze van ultradunne garen gemaakt, maar als je dichterbij komt, zie je dat het ingenieus in elkaar gezette ontwerpen zijn die erom vragen aangeraakt te worden.

Sandra Krouwer 1

Fascinerend. Mijn eerste gedachte was dat het ideaal is voor iemand als Lady Gaga. Na de beruchte vleesjurk, kan een Krouwer, die nu in het Louvre exposeert, niet ontbreken.

Maar Krouwer wil meer dan exposeren, ze wil dat haar ontwerpen niet alleen als kunst worden gezien, maar ook echt worden gedragen. En waarom ook niet, het lijkt me dat het slechts om een kleine mentaliteitsverandering gaat, het idee dat je menselijk haar ook zou kunnen dragen. Als het op je hoofd acceptabel is, in de vorm van een pruik, waarom dan eigenlijk niet als fraai vestje of prachtige jurk.

Bovendien vallen er geen slachtoffers bij de productie van de jurken, anders dan bij bont en leer dus er is ook geen ethisch bezwaar.

Sandra Krouwer 2

Krouwer is naast ontwerpster ook haarstyliste en wordt voor het haar gesponsord door het mooie merk Balmain. Ze werkt zo’n tachtig uur aan een jurk.

image

Kijk eens hoe mooi. Mij lijkt het een kwestie van tijd voor je een beroemdheid in een echte Krouwer ziet en haar jurken de stap van kunst naar couture hebben gemaakt.

Sandra Krouwer

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl