Niemand maakt zulke lekkere broodjes als Fadila. Brood dat naar thuis smaakt en moeders geborgenheid. Neem nu deze schatjes, rijk gevuld met kip en aubergine. Zowel warm als koud een genot. En met de volle smaak van echte liefde voor authentiek eten.
Ingrediënten
Voor de vulling:
1 kipfilet, in stukjes
1 ui, gesneden in schijven
1 rode tomaat, in stukjes
2 eetlepels gehakte peterselie
Een halve eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
Zout en peper naar smaak
Kwart theelepel gemberpoeder
Snufje saffraan
Snufje kurkumapoeder
1 bolletje mozzarella, in stukjes
2 aubergines
1 teentje knoflook, geperst
Extra olie om de aubergines in te bakken
Voor het deeg
500 gram bloem
1 eetlepel gedroogde gist
5 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel zout
250 milliliter, ongeveer, lauwe melk
2 eetlepels Candarel zoetstofpoeder
1 ei
Voor de garnering:
1 eidooier of heel ei
Maak eerst de vulling
Doe olie in een koekenpan en fruit het ui zo’n 5 minuten op zacht vuur. Voeg tomaten en knoflook toe en laat het nog eens vijf minuten op zacht vuur door koken. Voeg de kipfilet toe en bak het rondom bruin. Voeg vervolgens peper, zout, peterselie, koriander, gember, saffraan en kurkumapoeder toe. Laat alles ongeveer 15 minuten koken. Laat afkoelen.
Snij de aubergines in rondjes. Bestrooi ze met zout en laat ze een half uurtje staan. Dep de auberginerondjes droog met keukenpapier. Bak ze in olie, beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Maak het deeg
Doe bloem, gist, zout, candarel zoetstofpoeder, olie, ei en de melk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Voeg zonodig meer melk toe. Laat het rijzen.
Doe de mozzarella bij de kip. (Op de foto’s is de mozzarella niet te zien, omdat een van de familieleden er niet van houdt.)
Pak nu het deeg en maak bolletjes van 60 gram. Laat tien minuten rusten. Rol daarna ieder bolletje uit. Doe er een stukje aubergine op.
Doe daarop de kip,
…daarbovenop weer aubergine…
en dek het af met deeg. Vlecht het broodje dicht, zoals op de foto.
Laat twintig minuten rijzen. Bestrijk ze met eistrijksel of eidooier, met een beetje water of melk erdoorheen gemengd. Bak de broodjes 20 minuten bij 200 graden.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza
3 Reacties op “Kipbroodjes met aubergine”