Klaar voor de zomer (en meer!)

foto’s © Aicha Qandisha

Het is zomer! Met flinke regenbuien tussendoor, wispelturige temperaturen, maar dat is Nederland. Eindelijk. De zon schijnt, de terrassen zijn vol, het is ijsjesweer én SPF-weer.

Nu is het volgens de experts altijd SPF-weer en moet je het hele jaar door je huid goed beschermen, maar in de zomer kun je er echt niet omheen. Daarom wat tips voor fijne producten om de komende tijd in je tas mee te nemen, praktische haarverzorging en luxe gezichtsverzorging. Omdat het zomer is, we een heel jaar hard hebben gewerkt en we wel wat verwennerijen verdiend hebben. Ik althans wel, zo heb ik besloten.

Avène
Allereerst de zonbescherming van het fijne, Franse merk Avène. Avène Zon SPF50+ Fluide zonder parfum: een lichte, zachte lotion die snel door de huid wordt opgenomen en je de maximale bescherming geeft. Fijn in het gebruik, licht op de huid. Soms zijn SPF’s wat zwaar of plakkerig en voel je de crème op je huid, maar dat is hier niet het geval.

De Avène zonnebrand getint is, zoals de naam al verraadt, getint, en speciaal voor de gevoelige en droge huid. Ook weer een zachte structuur, licht en wordt snel door de huid opgenomen. De kleur ziet er heel natuurlijk en verzorgd uit, je hoeft dus niet bang te zijn dat je er opeens uitziet alsof je te lang onder de zonnebank hebt gelegen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog altijd, en tegen beter weten in, slordig ben met SPF’s. Ik weet dat ik ze consequent moet gebruiken, maar ik vergeet het regelmatig. De SunsiStick van Avène is een uitkomst voor me. Het is een stick, dus handig in het gebruik, en je neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Sinds ik de SunsiStick in mijn tas heb, denk ik eraan me in te smeren voor ik de deur uitga en tussendoor is het bijwerken ook heel praktisch. De structuur van de stick is wel wat dikker en steviger dan van de SPF tubes, dus het hangt er maar net van af waar je van houdt.

Beach Street
Een Nederlands merk dat op Bali is ontstaan, dat is het verhaal van Beach Street in ultrakorte versie. Amsi werd geboren in Nederland, reisde de wereld rond met haar ouders en besloot samen met haar moeder Monique een eigen lijn verzorgingsproducten te ontwikkelen. Als je op de site van Beach Street kijkt, zul je zien dat ze van alles hebben voor gezicht, lichaam en het haar.

De producten van Beach Street zijn biologisch, veganistisch en natuurlijk afbreekbaar, dus je vervuilt de zee niet als je bijvoorbeeld, ingesmeerd en wel, gaat duiken. Dat is vooral voor het kwetsbare koraal belangrijk. Onze eerste kennismaking is met hun 30 SPF en After Sun.

De 30SPF is een aangename, zachte crème die snel intrekt. Je krijgt dus geen plakkerig laagje op je huid. De After Sun is een lichte gel met aloë vera die ook weer snel intrekt en verkoelend werkt op de huid. Beide gaan mee in mijn koffer deze zomer.

Beauty of Joseon
Zo slordig als ik ben met SPF’s, zo consequent mijn zus die al jaren geen dag overslaat. Ze is een grootverbruiker en dus ook een kenner. En toen zij het Koreaanse Beauty of Joseon, Relief Sun: Rice + Probiotics verkrijgbaar bij Haru Haru Beauty de eerste keer bij me probeerde, was ze meteen verliefd.

Een heerlijke lichte, aangename SPF die ook weer snel intrekt, de huid mooi verzorgt en helder maakt en die zo licht is dat je niet merkt dat je een SPF draagt. Ze nam de tube meteen mee en was instant fan. Dus dat wordt een trip naar Haru Haru in Rotterdam om flink wat van de Relief Sun voor haar in te slaan. Een aanrader.

Cleansing mist
Natuurlijk mag haarverzorging niet ontbreken. Als je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar er wel verzorgd uit wil zien, dan is de Cleansing mist van KMS Conscious Style een uitkomst. Een droge shampoo op basis van natuurlijke en diervrije ingrediënten die het haar en de hoofdhuid reinigt en het vet opneemt waarna je het met de Varis detangling brush uit kan borstelen. Ideaal voor een snelle opfrisbeurt.

QMS Collagen
Tot slot het luxe, Duitse QMS Medicosmetics dat een hele collectie aan prachtige producten heeft. Eerder besprak ik de body scrub waar ik heel enthousiast over ben en die ik regelmatig gebruik. Het begon voor QMS met collageen en hieronder zie je de mooie Collagen System 3-Step Routine Set voor een volledige verzorging.

Ik zeg er eerlijk bij dat ik het nog niet getest heb. Ik wil eerst mijn Abeille Royale producten van Guerlain opmaken (ook een aanrader) en daarna wil ik deze waardevolle set gaan gebruiken om het echt recht te doen en te kijken wat het voor mijn huid doet. De set bevat een dagserum met collageen, een nachtserum met collageen en active exfoliant. Ik verheug me erop de producten te ontdekken en zal er later nog eens op terugkomen.

Dat waren ze, de aanbevelingen. Genoeg zachte zonbescherming voor de huid om iets uit te kiezen dat goed bij je past. Handige haarverzorging voor dagen dat je geen tijd of zin hebt je haren te wassen en luxe huidverzorging om je huid een nieuwe boost te geven. We zijn helemaal klaar voor de zomer!

De zonproducten van Avène vind je hier. De SPF50 getint en zonder parfum kost 15,46 en de SunsiStick 9,92. De 30 SPF van Beach Street vind je hier vanaf 24,00 en de After Sun is verkrijgbaar vanaf 17,00. De Beauty of Joseon Relief Sun vind je hier voor 21,00. De KMS ConsciousStyle Cleansing Mist bestel je hier voor 17,95 en de bijpassende kam van Varis vind je hier voor 23,10. De Collagen System 3-Step Routine Set vind je hier voor 238,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Klaar voor de zomer (en meer!)