Koken met Hemsley & Hemsley

Hemsley koken AQfoto’s © Aicha Qandisha

Daar waren ze dan, de bijzonder sympathieke zussen Jasmine en Melissa Hemsley die vorig jaar succes boekten met hun eerste kookboek en nu terug zijn met een fraai nieuw exemplaar met smakelijke en gezonde recepten zonder veel poespas: Lekker en snel voor elke dag.

Om de lancering van hun boek te vieren, waren Jasmine en Melissa in Amsterdam om te laten zien hoe makkelijk het is hun gerechten te maken. Het aanrecht in de workshop ruimte van Dille & Kamille stond bij aankomst al vol verantwoorde producten die de Hemsley & Hemsley behandeling zouden ondergaan.

Hemsley aanrecht AQ

Kookdemonstratie
De sfeer was ontspannen. De aanwezige journalisten en bloggers maakten kennis, boeken werden klaargezet, de laatste berichten gecheckt.

melissa hemsley AQ

Vervolgens begon de vrolijke kookdemonstratie met signature gerechten van de zussen. De hoofdrol was weggelegd voor bloemkool. In gehakte vorm kun je die heel makkelijk en snel als vervanger gebruiken voor couscous in de tabouleh.

Hemsley bloemkool taboule AQ

En als rijstvervanger voor een warme maaltijd met halloumi en rijkelijk gevuld met abrikozen, dadels, pistachenoten en koriander. Op de foto zie je ook nog gojibessen, maar als ik die noem, jaag ik vast de anti-hipsters weg.

Hemsley bloemkoolrijst halloumi AQ

Late snack
De vrolijke zussen werkten in sneltreinvaart en overtuigden zelfs de grootste scepticus van hun kookstijl. Verrek, het ging inderdaad heel erg snel, en zeker, de tabouleh smaakte licht en fris en de gebakken, gekruimelde bloemkool met halloumi had dat troostende dat voorbehouden lijkt aan koolhydraatrijke gerechten.

Hemsley bordje

Hierna demonstreerden ze nog een paar andere snelle gerechten met de gehakte bloemkool.

Hemsley & Hemsley

Een late snack voor na het uitgaan met gebakken eieren en kip en nog een vegetarische versie.

Hemsley bloemkoolrijst kip en ei AQ

Aanstekelijk enthousiasme
Jasmine en Melissa Hemsley koken uit de losse pols en met een aanstekelijk enthousiasme waardoor je spontaan vergeet dat hun eten glutenvrij is. Ik word altijd een beetje verdrietig als de glutenvrije-manie de kop opsteekt, maar de Hemsley’s weten die sexy te verkopen.

jasmine hemsley

Geen maaltijd zou volledig mogen zijn zonder zoete afsluiter. Dat werd een chocoladedessert met mandarijnen, gemaakt van cacao en cocosvet. Aan geraffineerde suikers doen ze niet. Als je goede, natuurlijke producten gebruikt, worden de gerechten lekker en desserts zoet, zo beloofden ze.

Hemsley chocola AQ

Ongeremde vrolijkheid
Het dessert was inderdaad smakelijk in alle eenvoud. Net als de andere gerechten die ze gedemonstreerd hadden. Met net zoveel enthousiasme gingen ze over op het signeren van alle boeken en werd er gretig geposeerd voor de foto’s.

melissa en jasmine hemsley

Behalve het eten, was het de gulle, gastvrije en hartelijke persoonlijkheid van Jasmine en Melissa die me bijbleef. Wat een energie en ongeremde vrolijkheid. Geen ingewikkelde fratsen, geen moeilijk doenerij met eetbare kunstwerkjes, maar gewoon koken op gevoel en met liefde voor eten.

Hemsley boek AQ

‘Lekker en snel voor elke dag’, Fontaine Uitgevers, koop je hier voor 29,95.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl