The World’s 50 Best Restaurants – Liveblog

world's 50 bestfoto’s © Aicha Qandisha

Het is zover, ’s werelds 50 beste restaurants worden weer bekend gemaakt. Het is de beroemdste lijst en misschien ook wel een van de meest omstreden, maar de allergrootste chefs zijn erbij, er worden topchefs geëerd, er is eten, discussie, feest én! Dit jaar zijn wij er voor het eerst bij. In New York. Want ook dat is veranderd: na veertien jaar in Londen gaat het World’s 50 Best circus op tournee en zal het ieder jaar een andere culinaire stad aandoen.

We zijn dus in New York. Speciaal voor jullie. En voor de uitreiking natuurlijk. En voor alle slapeloze foodies gaan we een live blog bijhouden. Dit is onze eerste keer. We doen ons best, we zullen ontspannen, maar we zullen vast ook fouten maken, dus wees zacht en geduldig.

Overal topchefs
New York is op dit moment het culinaire epicentrum van de wereld. De topchefs zijn overal. Overal! En het is een groot feest van herkenning.

Gisteren hebben we de Italiaanse topchef Massimo Bottura geinterviewd en tijdens dat gesprek kwam de een na de andere collega hem even groeten. Dat gesprek was een genot en daar gaan jullie natuurlijk nog veel meer over lezen. Wat een sympathieke man met een aanstekelijk enthousiasme en briljante ideeën.

Live blog

We gaan nu dus live bloggen en jullie steeds op de hoogte houden van deze culinaire dag. Wat wordt er gegeten, wie doet wat en nog veel meer. Nu ja, kom gezellig langs en dan slaan we ons er watertandend, vretend en soms giechelend doorheen. En dat gaan we zowel in het Nederlands als Engels doen.