Mijn Pure Keuken 1&2

PN pure keuken

Anderhalf jaar geleden ontdekte ik de succesvolle Belgische kookboekenschrijfster Pascale Naessens voor het eerst. Tijdens de presentatie van haar door ons lovend besproken boek Puur Eten, maakte ik niet alleen kennis met haar veelzijdigheid (Naessens was model, ontwerpt nu mooie spullen voor in huis en de keuken en is een van de best verkopende auteurs in België), maar ook met de smakelijke gerechten uit haar boeken.

PN rauwe zalm met courgete

In België is ze groot en nu begint ze ook in Nederland door te breken. Ze heeft een programma op
24 Kitchen en er is nu een vriendelijk geprijsde bundeling van haar twee boeken Mijn Pure Keuken 1 & 2 uitgegeven.

PN lamsbout met tomaat, wortel en pompoen

Overbodige zoete zondes
De recepten in het boek zijn makkelijk te maken en, zeker de gerechten die ik heb geprobeerd en die favoriet zijn geworden, zeer smakelijk.

PN zalm met warme olijven en tomaatjes

Naessens is van de school geen koolhydraten met eiwitten combineren en de gerechten zouden helpen bij het behouden of behalen van je streefgewicht, maar belangrijker vind ik de receptuur, want we weten allemaal dat gerechten nog zo gezond kunnen zijn, als je je tussendoor overgeeft aan allerlei overbodige zoete zondes, helpt daar niets tegen.

PN lamsbout met tomaat, wortel en pompoen

Bijzondere etentjes
Je vindt veel internationale invloeden terug in de gerechten; met name de Aziatische gerechten zijn favoriet. Maar Naessens put ook uit de Franse, Italiaanse en Marokkaanse keuken.

PN kabeljauw

Je vindt er recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, feestelijke gerechten voor bijzondere etentjes en uiteraard zoete desserts.

PN verse vijgen met ricotta en amandelschijfjes

Dit alles gelardeerd met Pascale Naessens anekdotes, ideeën over eten en koken en sfeervolle foto’s. Een aanbevolen kennismaking voor iedereen die geen ingewikkelde toeren in de keuken wil uithalen, maar wel lekker wil eten. En als je dan toch bezig bent, haar Puur Eten is ook een aanrader.

Mijn Pure Keuken 1 & 2 , Uitgeverij Lannoo, kun je hier bestellen voor slechts 15,00.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl