Nieuw! Streetfood

foto © Aicha Qandisha

Vanaf vandaag verkrijgbaar, het nieuwe kookboek Streetfood, ‘Snelle Surinaamse recepten van de Spicy Chef’, het vervolg op ons succesvolle eerste boek Spicy Chef. Ik schrijf ‘ons’ omdat het een samenwerking is tussen sterrenchef Soenil Bahadoer, fotograaf Tony Pérez en mij – ik heb alle verhalen opgetekend en gestoeid met de recepten.

En nu is het resultaat van het harde werk te bewonderen, bemachtigen en alle recepten die erin staan, kun je thuis na te maken.

Streetfood gaat over de impact van corona op Soenil en zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, over de aanvankelijke onzekerheid en het chagrijn, maar vooral over de creatieve uitweg die de chef vond te midden van alle beperkingen.

Food truck
Spicy Chef kwam in de zomer van 2020 uit, terwijl we van de ene naar de andere lockdown hobbelden, worstelden ondernemers met de moeilijke tijd. Soenil besloot niet bij de pakken neer te zitten, maar erop uit te gaan. Als mensen niet naar De Lindehof konden komen, ging hij met zijn food truck op pad. Het begon rustig met onder andere roti, bara en bami voor de deur van het restaurant. De rijen waren lang, het enthousiasme was enorm, de gerechten waren heerlijk en dus ging de foodtruck het land in waar de rijen nóg langer waren, want iedereen snakte naar wat afwisseling en vooral troosteten.

En dat is wat je in Streetfood vindt, troosteten, makkelijke gerechten ván thuis vóór thuis vol kruidigheid en smaak waar je ongeremd van kunt smullen. Het zijn de recepten waar mensen voor in de rij stonden, gerechten die Soenil door de lockdowns trokken en lekkernijen die nooit vervelen. Maakbare gerechten, zonder ingewikkelde procedures of onvindbare ingrediënten.

De gerechten in Streetfood zijn bereikbaar voor iedereen, voor ieder budget. Dat was het mooie van de food truck. Daar waar een diner in het restaurant een aanslag op je financiën is, waren de gerechten van de food truck zacht en democratisch geprijsd.

Veerkracht
Streetfood vertelt een verhaal van weerstand en veerkracht. En het is een ode aan eten: want de wereld mocht dan stilstaan, we vonden een uitvlucht in de keuken, waar gerechten ons op de been hielden en hoop gaven.

Om de lancering te vieren, geven we hier twee exemplaren weg! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een bericht achterlaten en dan verloten we binnenkort twee winnaars.

Wie niet zolang kan wachten, kan het boek hier bestellen voor 25,00. En mocht je in de stemming zijn om je favoriete boekhandel te steunen, je vindt er ook mijn levenswerk Een Koffer Vol Citroenen net als Spicy Chef. Als ik dan toch aan het pluggen ben, nietwaar.

Alvast veel lees- en kookplezier!

*Deelname is nu gesloten, de winnaars krijgen bericht.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

12 Reacties op “Nieuw! Streetfood