Nieuw! Streetfood

foto © Aicha Qandisha

Vanaf vandaag verkrijgbaar, het nieuwe kookboek Streetfood, ‘Snelle Surinaamse recepten van de Spicy Chef’, het vervolg op ons succesvolle eerste boek Spicy Chef. Ik schrijf ‘ons’ omdat het een samenwerking is tussen sterrenchef Soenil Bahadoer, fotograaf Tony Pérez en mij – ik heb alle verhalen opgetekend en gestoeid met de recepten.

En nu is het resultaat van het harde werk te bewonderen, bemachtigen en alle recepten die erin staan, kun je thuis na te maken.

Streetfood gaat over de impact van corona op Soenil en zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, over de aanvankelijke onzekerheid en het chagrijn, maar vooral over de creatieve uitweg die de chef vond te midden van alle beperkingen.

Food truck
Spicy Chef kwam in de zomer van 2020 uit, terwijl we van de ene naar de andere lockdown hobbelden, worstelden ondernemers met de moeilijke tijd. Soenil besloot niet bij de pakken neer te zitten, maar erop uit te gaan. Als mensen niet naar De Lindehof konden komen, ging hij met zijn food truck op pad. Het begon rustig met onder andere roti, bara en bami voor de deur van het restaurant. De rijen waren lang, het enthousiasme was enorm, de gerechten waren heerlijk en dus ging de foodtruck het land in waar de rijen nóg langer waren, want iedereen snakte naar wat afwisseling en vooral troosteten.

En dat is wat je in Streetfood vindt, troosteten, makkelijke gerechten ván thuis vóór thuis vol kruidigheid en smaak waar je ongeremd van kunt smullen. Het zijn de recepten waar mensen voor in de rij stonden, gerechten die Soenil door de lockdowns trokken en lekkernijen die nooit vervelen. Maakbare gerechten, zonder ingewikkelde procedures of onvindbare ingrediënten.

De gerechten in Streetfood zijn bereikbaar voor iedereen, voor ieder budget. Dat was het mooie van de food truck. Daar waar een diner in het restaurant een aanslag op je financiën is, waren de gerechten van de food truck zacht en democratisch geprijsd.

Veerkracht
Streetfood vertelt een verhaal van weerstand en veerkracht. En het is een ode aan eten: want de wereld mocht dan stilstaan, we vonden een uitvlucht in de keuken, waar gerechten ons op de been hielden en hoop gaven.

Om de lancering te vieren, geven we hier twee exemplaren weg! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een bericht achterlaten en dan verloten we binnenkort twee winnaars.

Wie niet zolang kan wachten, kan het boek hier bestellen voor 25,00. En mocht je in de stemming zijn om je favoriete boekhandel te steunen, je vindt er ook mijn levenswerk Een Koffer Vol Citroenen net als Spicy Chef. Als ik dan toch aan het pluggen ben, nietwaar.

Alvast veel lees- en kookplezier!

*Deelname is nu gesloten, de winnaars krijgen bericht.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

12 Reacties op “Nieuw! Streetfood

 1. Christine Daaleman
  16 augustus 2022 om 08:29

  Oh wat heerlijk! Al genoten van de vrolijke streetfoodfilmpjes op insta in coronatijd. En dan nu het zelf kunnen gaan maken. En ondertussen weer genieten van de door Hassnae opgetekende verhalen.
  💕 Christine

 2. Amale Touha
  16 augustus 2022 om 08:31

  Wat maakt jouw (jullie) receptenboeken zo bijzonder is dat de resultaat van de gerechten zo lekker is. De recepten van SpicyChef hebben mijn kinderen, mijn vrienden en ik altijd zo verbaasd door de heerlijke smaken.
  Er werd mij altijd gevraagd of ik de hele dag mee bezig was en zij keken altijd vreemd als ik dan vertelde dat ik de drie gerechten al binnen 2 uur had klaar gemaakt.
  Elke keer als ik het boek van Soenil en Hassnae open maak, word ik meegevoerd door de verhalen, de foto’s en de recepten in een hele verre reis.
  Met Streetfood weet ik dat jullie mij weer op reis zullen sturen.

  1. Marianne de Nobel
   16 augustus 2022 om 10:39

   Benieuwd naar het nieuwe boek en in corona-tijd ook echt een positieve vibe gezien en lekkere bara en roti gegeten bij de foodtruck. Top!

 3. Gerard van Oel
  16 augustus 2022 om 09:29

  Ik heb genoten van Spicy Chef, dus kom maar door met de verloting! 😃

 4. Jasmin
  16 augustus 2022 om 09:53

  Nou, voor streetfood ben ik altijd wel in. En voor de recepten van Soenil ook. Dus ik wil best meedingen naar een exemplaar van Streetfood.

 5. Anna
  16 augustus 2022 om 10:11

  wat ziet het er allmaal lekker uit, ik be erg beniewd naar a;;e recepten in dit boek

 6. Louis
  16 augustus 2022 om 11:24

  Mooi om terug te lezen hoe het ontstaan van de foodtruck is voortgekomen. Hopelijk staan er ook de leuke grappige verhalen erin hoe het is beleefd vanuit de keuken. Alle gekke dagen die we wr mee hebben beleefd.

 7. Danielle
  16 augustus 2022 om 15:21

  Oh, dat klinkt als een geweldig receptenboek! Dus als de foodtruck niet naar hier (Enschede) komt, dan misschien wel het boek?!

 8. 16 augustus 2022 om 16:14

  Je kan mij maar beter niet laten winnen, want dan koop ik het boek ;-)

 9. Michelle
  16 augustus 2022 om 17:40

  Ben benieuwd naar het boek, hou van lekker eten dat niet ingewikkeld is om te maken

 10. Clourinda Verhage
  16 augustus 2022 om 21:24

  Ohhhh wat leuk!!

  Leer en lees graag recepten, sowieso dol op Streetfood.

  Vond het al geweldig dat Soenil zich niet liet beperken en de Foodtruck opstartte. Had toen nog willen gaan, maar het is er niet van gekomen.

  Dus met dit boek gaat het alsnog gebeuren
  Lezen, Koken en Eten wat wil een mens nog meer?

  Doe graag mee met de lotinh

  Groetjes,
  Clourinda

 11. Michiel
  19 augustus 2022 om 19:23

  OK, ook omdat Spicy Chef zoveel meer was dan een kookboek. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.