Olympia’s Wonderland

olympia-le-tan-x-lancome-3-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Lancôme wint dit jaar de schoonheidsprijs voor mooiste make-up. Ze begonnen het jaar met de oogstrelende highlighter-roos en voor het najaar hebben ze samengewerkt met ontwerpster Olympia Le-Tan met als resultaat de vrolijke, sexy limited edition collectie Olympia’s Wonderland die bestaat uit het ene hebbeding na het andere. Ik kocht een drietal producten uit de lijn, waaronder de geweldige matte shaker.

Insoupçonnable
Olympia’s Wonderland heeft drie kleuren matte shaker: een Rouge profond die naar bruin neigt, een rode Olympia en paarse Insoupçonnable (‘onverdacht’), en die laatste heb ik met aanmoediging van de alleraardigste verkoper genomen. Ik was bijna van plan voor het veilige bruin te gaan, maar deze opvallende kleur paars is weer eens wat anders voor iemand die altijd voor zwart gaat en kleurt bovendien heel mooi op de lippen. Je moet de matte shaker wel echt goed schudden om dat goed dekkende, matte effect te krijgen. Ik ben sowieso fan van Lancôme’s shakers: ze zijn handig in het gebruik, het sponsje is superzacht en ze verzachten de lippen, vooral de juicy shaker die ook een glossy effect aan je lippen geeft.

olympia-le-tan-x-lancome-matte-shaker-aq

Le Vernis
Er zijn ook drie kleuren nagellak: Bleu, Cardinal (rood) en Insoupçonnable, ik kocht die laatste, omdat die goed kleurt bij de matte shaker, maar vooral omdat het een fraaie kleur paars is. Dekt goed, droogt snel op en kan zowel stoer-edgy als heel elegant zijn, afhankelijk van de verdere invulling van je stijl.

olympia-le-tan-x-lancome-nail-polish-aq

Le Bisou
Tot slot het pronkstuk van de collectie: de geweldige lipstick in de vorm van zoenende lippen. Bijna te mooi om te gebruiken, maar dat zou zonde zijn. Ook weer drie kleuren: Olympia, Rouge de Rose en Rouge profond. Die laatste kocht ik, een mooie, diep-donkere rode kleur -niet helder rood, dat is de Olympia maar neigt een ietsje richting rouge-noir, maar is minder donker. Zachte structuur die de lippen niet alleen kleurt maar ook verzacht.

olympia-le-tan-x-lancome-lipstick-aq

Er is ook nog een palette dat een echt collector’s item is, een speciale uitgave van de fantastische Mr. Big mascara, een highlighter, eyeliners, kortom te veel om op te noemen. Een vrolijke, speelse collectie met een edge. Vrouwelijk, onschuldig ogend, maar niet te onderschatten en gewoon heel mooi en een kleurrijke verademing tussen de herfstcollecties van andere merken die het behoorlijk ingetogen houden.

olympia-le-tan-x-lancome-box-aq

Olympia’s Wonderland is alleen bij de Bijenkorf te koop. Ga ook naar de Lancôme stand in de Haagse Bijenkorf, ik werd daar zeer goed geholpen. De matte shaker kost 24,00, de nagellak 26,50 en de lipstick is 35,00 euro. Een deel van de collectie kun je ook online bij Selfridges bestellen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Olympia’s Wonderland

  1. Aicha
    12 september 2017 om 13:24

    Sublime !!!!