Onbewerkt en veganistisch

puur, lekker, vers_cover_def.indd

Heb je na de afgelopen overdadige weken het gevoel dat je leeggepompt moet worden? Wil je nu dan eindelijk dat goede voornemen inlossen, gezonder gaan eten en die kilo’s kwijtraken? Dan kunnen we het Het Parijs dieet aanraden, maar wellicht zijn deze twee boeken vol gezonde recepten sapjes wat voor je, als je je lichaam aan een wat strenger regime wilt onderwerpen.

puur, lekker, vers_cover_def.indd

Puur, lekker, vers van Tess Ward biedt allerlei gerechten en smoothies met biologische producten, dus onbewerkt en zonder kunstmatige stoffen.

tess ward avocadosoep

Carnivoren
Ward is opgeleid aan de prestigieuze kookschool Le Cordon Bleu, werkt als receptenontwikkelaar en is foodblogger. In Puur, lekker, vers vind je recepten voor elke maaltijd van de dag en een aantal sapjes en smoothies voor wie aan de detox wil. Dat laatste zou ik overigens niet aanraden: je wordt er niet echt vrolijk van, maar belangrijker, de kilo’s die je afvalt zitten er zo weer aan.

tess ward boerenkool

In het boek vind je ook gerechten met vis en vlees, dus de carnivoren hoeven niet afgeschrikt te worden. Het is een handig boek met nieuwe ideeën, ook als je niet mee wilt doen aan de gezondheidsmanie, maar wel suggesties wilt opdoen voor een bewuster eetpatroon.

Vegan-delight k

Strikt veganistisch
Saskia Roeda gaat in haar Vegan Delight wat verder en biedt een strikt veganistisch dieet. Dat betekent dus geen vlees, vis en gevogelte en ook geen producten afkomstig van dieren.

sushi saskia roede

Ik moet zeggen dat ik altijd lichtelijk bezorgd raak als ik veganistisch hoor of lees, maar eerlijk is eerlijk, er zitten interessante recepten in het smaakvol uitgegeven boek die het uitproberen waard zijn.

asian dream saskia roeda

Verantwoorde traktaties
Je vindt er recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner, met veel rauwe gerechten, en er is naast ruimte voor shakes en smoothies ook aandacht voor de zoetekauwen met verantwoorde traktaties zoals worteltaart…

worteltaart saskia roeda

en deze aanlokkelijke cashewnotencrème.

cashewnotencrème saskia roeda

De recepten zijn makkelijk te maken en zijn zelfs voor deze culinaire zondaar interessant om mee aan de slag te gaan.

‘Puur, lekker, vers’ en ‘Vegan Delight’, Fontaine Uitgevers, kun je hier en hier bestellen à 19,95.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl