Paranotenkoekjes

©Fadila Bouazza

©Fadila Bouazza

Met het warme weer wil je niet te lang in de keuken staan. Maar iets lekkers bij de koffie of thee is altijd fijn. Daarom vandaag een makkelijk, maar erg lekker recept voor paranotenkoekjes. Zachte koekjes, met een verrassende smaak.

Ingrediënten
100 gram geklaarde boter
50 gram poedersuiker
1 zakje Bourbon-vanillesuiker
120 gram gehakte paranoten, plus extra noten voor de garnering
200 gram bloem
Een kwart theelepel bakpoeder

Klop boter met poedersuiker en vanillesuiker romig. Voeg de gehakte paranoten, bloem en bakpoeder toe, tot een deeg.

Maak twintig bolletjes van het deeg en maak er een ovaal koekje van.

paranotenkoekjes

Garneer met stukjes paranoten. Bak het bij 180 graden 15 à 20 minuten.

paranoten3

Tip voor de garnering: om de paranoten beter vast te laten zitten op het koekje kun je de paranoten bestrijken met een beetje eiwit en ze daarna op het koekje plaatsen.

Besaha wa raha!

Alle foto’s: ©Fadila Bouazza

Fadila