Parfait de Rôses

parfait-de-roses-aq

foto’s © Aicha Qandisha

De lekkerste Kersttip hebben we voor het laatst bewaard. Lancôme heeft een bijzondere Maison Lancôme lijn: acht haute parfums met unieke composities waarvan wij vandaag de opwindende Parfait de Rôses mogen bespreken.

parfait-de-roses-3-aq

De beste parfums roepen een verhaal of herinnering op, anderen worden zelf een herinnering waar je vaak aan terug denkt. Parfait de Rôses is voor mij een mengeling van beide. Als ik de geur ruik, zo zoet en overdadig, is het, zoals ik vorige week al schreef toen ik de geurkaars ervan besprak, alsof je in een tuin vol bloeiende rozen zit aan een rijkelijk gevulde tafel met zoetigheden van Pierre Hermé en Ladurée met in de verte de lacherige stemmen van cancan-danseressen en muziekinstrumenten die gestemd worden.

parfait-de-roses-4-aq

Gourmands
De geur is op basis van rozen, rozen en nog eens rozen: distillaat, infusie en likeur van rozen. Iedereen haalt wat anders uit een geur, maar voor mij ruikt Parfait de Rôses naar het Parijs van de warme brioches, verleidelijke macarons en gecarameliseerde amandelen, naar de kleine straatjes in Le Marais en het overweldigende Place Vendôme, het is de liefde in een fles, maar vooral nog de verboden liefde. Het is de geur van sexy kanten lingerie van Chantal Thomass, verborgen boudoirs en geheime minnaars.

parfait-de-roses-1-aq

Het is een zinnelijke, sexy, verleidelijke geur. Voor de een zal die te zoet en te bedwelmend zijn, de ander zal zich erin verliezen en steeds maar blijven ruiken aan die heerlijke, diepe, gelaagde noten van bloeiende rozen, met een hint van wierook en vanille. Het is met recht een parfait van rozen voor echte gourmands.

Parfait de Rôses, 100ml, kun je hier bestellen voor 185,00 of bezoek de Bijenkorf en ontdek de bijzondere geur en Maison Lancôme lijn. Hou je meer van ‘oud’ of kruidig? Probeer dan zeker de zeven andere haute parfums uit de collectie.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl