Pecankoekjes

pecank5

Foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Vandaag weer een zoete traktatie in Fadila’s versnaperingen. Heerlijk zachte koekjes met de volle smaak van pecannoten. Luchtig, lekker, verslavend. Fijn voor bij de thee, koffie of gewoon een welverdiend tussendoortje.

Recept voor ongeveer 39 koekjes

230 gram zachte boter of margarine
70 gram poedersuiker
Het merg van een vanillestokje of 1 theelepel vanille extract of een zakje bourbon vanillesuiker
200 gram grof gehakte pecannoten
280 gram gezeefde bloem
Snufje zout
Extra poedersuiker om de koekjes te bestrooien

Klop boter of margarine (of een mengsel van beide) met poedersuiker en vanille tot een romig mengsel. Meng bloem met zout door het mengsel en voeg als laatste de pecannoten toe, tot een zacht maar niet plakkerig deeg.

pecank2

 

Maak balletjes van 20 gram en maak er een rol van…

pecank3

vouw het deeg vervolgens tot een halve maan.

pecank1

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden voor 20 minuten. Laat ze als ze klaar zijn vijf minuten staan.

pecank4

Rol ze daarna door de poedersuiker tot ze goed bedekt zijn. Wees voorzichtig, ze zijn breekbaar. Strooi voor het opbergen nog wat poedersuiker over de koekjes voor een mooier resultaat.

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl