Recepten uit de Cariben

Recepten uit de Cariben kaft

Een boek waar de zomer vanaf knalt. Een en al vrolijke kleuren, foto’s om van te watertanden en recepten waardoor je meteen een ticket naar de Cariben wilt boeken. Recepten uit de Cariben van Shivi Ramoutar is de zon gevat in een boek.

recepten uit de cariben 2

Ramoutar is geboren op Trinidad, heeft multiculturele wortels, groeide op in New York en London en woont en werkt nu in Londen waar ze op allerlei manieren met de Caribische keuken werkt. The Guardian noemde haar ‘Caribbean food supremo’ en nu is daar dus haar boek.

recepten uit de cariben 3

Een heerlijk boek met typisch Caribische gerechten waar je vrolijk en kooklustig van wordt. Na de vele Aziatische en Mediterrane boeken die we gezien hebben, zijn Latijns-Amerika en de Cariben sterk in opkomst. Ik vind het geweldig hoe snel deze internationale culinaire kruisbestuiving gaat de laatste jaren.

recepten uit de cariben 1

Of je nu zin hebt om je eigen broodje buljol te maken, Jamaicaanse ruderpasteitjes of chowder, je vindt het allemaal in Recepten uit de Cariben. Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen met recepten voor crème brulée van ananas en chilipeper en softijs met gezouten tamarindekaneel om maar een paar voorbeelden te noemen.

recepten uit de cariben

Je vindt er ook basisrecepten voor sauzen, bekende cocktails en zelfs het huisgemaakte granenontbijt van Ramoutar dat ik zeker ga uitproberen. En dit allemaal, of bijna allemaal, gevat in prachtige foto’s. Eigenlijk zou je het boek alleen al vanwege de heerlijk ogende tarte tatin van banaan moeten kopen.

‘Recepten uit de Cariben’, uitgeverij Good Cook koop je hier voor 24,95.

Hassnae
info[at]aichaqandisha.nl