Retreat goodies

foto’s © Aicha Qandisha

Het Engelse woord retreat betekent toevluchtsoord. Een plek waar je je terug kunt trekken. En Retreat is ook de naam van de luxe schoonheidssalon en cosmeticawinkel aan de Rotterdamse Van Oldenbarneveltstraat. Neem maar eens een kijkje op hun website, het is het soort plek waar, eenmaal binnen, de kille buitenwereld ver weg lijkt.

Naast twee salons voor behandelingen, biedt Retreat ook een scala aan luxe en exclusieve merken aan. Een tijdje geleden introduceerden de twee eigenaars, Hugo Mostert en Sander van Leeuwen, ook bekend van de chique kledingzaak Mostert & Van Leeuwen, een aantal nieuwe producten tijdens een online presentatie.

Malin + Goetz
Het New Yorkse merk Malin + Goetz is een favoriet. Ik ontdekte het voor het eerst in ons New Yorkse hotel waar we een aantal jaar geleden verbleven. Ik vind het een typisch boetiek merk; klein, met aandacht geproduceerde producten en luxe. Er is een nieuwe haarconditioner uit, met cilantro, koriander, mijn absolute lievelingskruid waar ik niet zonder kan. De conditioner is op basis van natuurlijke ingrediënten, waaronder shea butter, ruikt subtiel naar bittere amandelen en is zacht voor het haar.

Daarnaast is er een superhandig reissetje met alles wat je maar nodig kunt hebben wanneer je op pad gaat: met een reisformaat peppermint shampoo, cilantro hair conditioner, grapefruit hand + body wash, vitamin b5 body moisturizer, een grapefruit face cleanser en de vitamin e face moisturizer. Alles om je gezicht je lichaam te reinigen en hydrateren in één compact tasje. Ik verheug me op mijn volgende reis.

Lola’s Apothecary
Een ander mooi merk dat Retreat aanbiedt is het Britse Lola’s Apothecary dat verwenproducten voor spa’s produceert. Bij de uitstraling van Lola’s Apothecary moet ik denken aan een kruising tussen het rustieke Britse landschap van Midsomer Murders (zonder die moorden dan, hè) en de onweerstaanbare charme van Jane Austen. Een merk dat balanceert tussen traditionele ambacht en schoonheid, natuur en luxe.

Hieronder op de foto zie je het Breath of Clarity badzout, een goedgekozen naam, want zodra je de mooie pot uitpakt, gaat je neus open door de geur van eucalyptus. Rozemarijn, pepermunt en citroen zijn een paar van de andere ingrediënten voor een weldadig, ontspannen bad. Heerlijke pot voor in de badkamer.

Fine
Met Malin + Goetz en Lola’s Apothecary was ik al bekend, met het Duitse merk Fine (je spreekt het uit op zijn Italiaans, als fì-ne), gespecialiseerd in deodorants nog niet. Op de foto zie je de Fi-Ne Rhodondendron/ Cypress Deodorant, dat is een crème deodorant die je met je vingers aanbrengt op de oksels. De samenstelling is natuurlijk, veganistisch en zonder aluminiumzouten. Voor wie het contact met zijn eigen lichaam en huid kwijt is geraakt en de crème niet met de vingers wil aanbrengen: er zijn ook deodorant sticks.

Cosmydor
Het Franse Cosmydor is ook een nieuwe ontdekking voor me. Het huis maakt natuurlijke verzorgingsproducten die plasticvrij zijn en biologisch afbreekbaar. Hier kun je wat meer over de werkwijze en visie van Cosmydor lezen dat artisanale kennis combineert met duurzaamheid.

De Kiss lippenbalsem is een fijne verzorging die de lippen hydrateert en zacht maakt. De balsem heeft een heel subtiele citrus-achtige geur, is gestold en wordt vloeibaar zodra je hem met je vinger op de lippen aanbrengt. De lippen worden meteen zacht, niet plakkerig en krijgen een glanslaagje. De balsem is heel licht, je voelt hem niet op je lippen.

Maison Rebatchi
De vaste lezers zullen wellicht het Franse parfumhuis Maison Rebatchi herkennen, ik heb er eerder over geschreven. Het nog jonge merk is het de Algerijns-Franse Mohamed Rebatchi die er van droomde zijn eigen parfums uit te brengen. Dat doet hij met zijn maison en in samenwerking met beroemde neuzen wier naam de flessen siert.

De nieuwste is Jasmin Satin. Jasmijn is misschien wel de meest bezongen bloem in de Arabische literatuur en kunsten. De planten groeien overal en de geur ervan is niet te missen. Jasmijn roept bij veel mensen uit de Arabische landen allerlei associaties op: van vroege herinneringen, nachtelijke escapades, romantische ontmoetingen tot de simpelweg de geur van thuis. Ik sprak eens een Syrische dame en het eerst dat ze opnoemde dat ze miste, was de geur van jasmijn in haar straat. Voor Rebatchi staat de geur van jasmijn voor ene nachtelijke motorrit langs de jasmijnvelden in Algerije.

Jasmijn vind ik, in alle eerlijkheid, te sterk. De geur kan heel bedwelmend en overheersend zijn met een scherp randje. Dus ik was een beetje voorzichtig toen ik de eerste keer Jasmin Satin probeerde, maar Maison Rebatchi is er samen met neus Karine Dubreuil in geslaagd een mooie, elegante compositie van te maken . Heel evenwichtig, zacht en charmant. Een toekomstige klassieker.

Dit waren ze, de nieuwe lanceringen. Mooie producten die de moeite van het ontdekken waard zijn en die niet misstaan als cadeau voor de komende feestdagen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer informatie over de behandelingen van Retreat. De conditioner van Malin + Goetz vind je hier voor 25,00, het reissetje hier voor 32,00. De producten van Lola’s Apothecary vind je hier, de prijs voor het badzout is 56,00. De Fine deodorant ontdek je hier voor 29,00, de Cosmydor lippenbalsem vind je hier voor 27,00 en Jasmin Satin, tot slot, hier vanaf 96,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Retreat goodies