Rose Rebatchi

Rose Rebatchi AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Alsof je een flesje pure rozen-elixer opent, zo ruikt de Rose Rebatchi van het nieuwe parfumhuis Maison Rebatchi opgericht door de jonge Algerijns-Franse Mohamed Rebatchi die, nadat hij op vierentwintigjarige leeftijd in de parfumwereld ging werken, al snel wist dat hij op een dag zijn eigen huis wilde. Vier jaar later was het al zover: in januari van dit jaar werd Maison Rebatchi gelanceerd met een mooie collectie eau de parfums, waaronder deze ode aan de roos.

Rose Rebatchi AQ 2

Onlangs maakten we kennis met het huis tijdens een speciale presentatie. Zo bescheiden als Mohamed Rebatchi is, zo ambitieus zijn huis dat zich presenteert met een elegante collectie die opvalt door de verfijnde noten en originele uitwerking. In de overvolle parfummarkt kom je erg veel twaalf-in-een-dozijn-geuren tegen, maar de creaties van Maison Rebatchi hebben ieder hun eigen signatuur.

Rozentuin
Maison Rebatchi werkt voor elk eau de parfum samen met een gerenommeerde ‘neus’, een parfumeur, met wie ze een geur samenstellen en wiens naam het flesje siert. Voor Rose Rebatchi koos het huis voor de van oorsprong Syrische Randa Hammami die eerder onder andere geuren creëerde voor Guerlain en Amouage.

Rose Rebatchi AQ 4

Rose Rebatchi is geïnspireerd op de geuren van het Midden-Oosten met de Damascus en Turkse roos, de poederige tonen van zwaardlelie en witte musk en de zachte noten van perzik, appel en saffraan. Als je de geur opspuit, bevind je je plots in een rozentuin in volle bloei, met grote, volgroeide rozen die zich laven aan de warme zonnestralen. Die geur en die sfeer heeft Maison Rebatchi weten te vangen.

Een bloemige, volle eau de parfum die, naarmate de tijd verstrijkt, steeds zachter en gedistingeerder wordt op de huid. Verpakt in een elegante fles en een stijlvolle, zwarte houder.

Rose Rebatchi AQ 3

Een aanrader voor liefhebbers van couture parfums.

Rose Rebatchi vind je bij Retreat in Rotterdam en bestel je hier vanaf 96,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Rose Rebatchi

  1. Amale Touha
    24 september 2019 om 22:23

    Het lezen van het artikel heeft mij laten reizen. Ik deed mijn ogen dicht en ineens beland ik in een prachtige geurende tuin. Door de woorden kon ik de zon voelen.
    In gedachten heb ik meerdere keer geprobeerd om de verschillende ingrediënten te doseren. Ik was zo intens bezig dat ik bijna mijn trein mistte.
    Ik denk dat ik naar Rotterdam moet gaan om zelf te ervaren.