Rimmel Londons Insta-look

rimmel-insta-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Voor wat betreft make-up geloof ik in matiging, hoe subtieler de make-up, hoe mooier het resultaat. Maar als je een blik werpt op Instagram, zie je een hele generatie die zich heeft onderlegd in de kunst van de visagie, of beter nog het vak van de MUA‘s, want ‘visagist’ is inmiddels archaïsch en MUA de term voor iedere professional en autodidact die de dagen slijt met filmpjes en selfies waarin de eigen opmaak centraal staat. Contouring, strobing, highlighting, laag na laag wordt er aangebracht voor de perfecte en feilloze Insta-look.

Denk je nu, ‘ik wil er ook uitzien als een Insta-chick‘? Nou, dat kan met Rimmel Londons speciale Insta-lijn om de ideale Insta-selfie mee te maken. We kregen laatst producten uit de collectie opgestuurd en dat was meteen een goede reden om wat te spelen met de make-up.

Insta flawless
Allereerst de foundation, de Insta Flawless, hieronder zie je de 007 Medium Dark, die was iets te donker voor mijn huid, maar los daarvan vond ik hem prettig. Zachte structuur, hydraterende samenstelling, smeert goed uit en de huid blijft egaal. Mijn bezwaar tegen veel foundations is dat je ziet dat je een laag op hebt, je krijgt er een beetje schilferachtige huid van, maar dat was bij deze niet het geval.

rimmel-insta-flawless-aq

Conceal, correct & contour
Het voordeel van deze Insta-lijn is dat alles duidelijk staat aangegeven op de producten, zoals bij de twee sets om oneffenheden, rode plekken of een vale huid te camoufleren. De structuur is crème-achtig en makkelijk op te brengen en zelfs de meest ongeoefende MUA kan hiermee uit de weg, omdat er bij elke kleur staat aangegeven waar je hem voor moet gebruiken.

rimmel-conceal-contour-aq

Insta Duo Contour
Voor geprononceerde jukbeenderen is er de Insta Duo Contour Stick, met aan de ene kant de contour stick die in drie tinten verkrijgbaar is en aan de andere kant een highlighter om de jukbeenderen glinsterend af te maken. Uiterst handig in gebruik en je kunt met laagjes experimenteren om te kijken welk effect je het mooist vindt.

rimmel-insta-duo-contour-aq

Insta strobing
Een echte Insta-selfie is natuurlijk pas compleet met een strobing effect, een superlichte highlighter die je huid laat glanzen. Je hebt echt maar een klein beetje nodig voor een opvallend glinsterend effect, dus wees er spaarzaam mee en breng het aan op de plekken die je wilt benadrukken zoals de jukbeenderen, neus of gelaatstrekken. Wat ook kan is dat je het met je foundation mengt en voor het hele gezicht gebruikt, maar ik vond dat wat te veel van het goede.

rimmel-insta-strobing-aq

Insta Fix & Matte
Schittering is mooi, maar wat je niet wilt is dat je als een soort gloeilamp op de foto staat, en daar is deze Insta Fix & Matte poeder voor. Het is een transparante poeder die je aanbrengt over de foundation zodat die langer houdt, maar je kunt hem ook gebruiken voor het matte effect. Het voordeel van deze poeder is dat die superlicht is, dus je voelt er niks van, en je ziet hem ook niet op de huid, dus dit is een subtiele manier om je make-up af te maken en tussendoor bij te werken als je bijvoorbeeld glans wilt wegwerken of porieën camoufleren.

rimmel-insta-fix-matte-aq-1

Insta Fix & Go
Tot slot is er de Insta Fix & Go spray om over je make-up heen te sprayen zodat die goed blijft zitten en je er geen omkijken meer naar hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de spray als primer te gebruiken, dus onder je make-up. Maar als slot vind ik hem beter, de spray is lekker fris en heeft een discreet zacht-fruitig geurtje. Na alle noeste arbeid is zo’n verkwikkende finale heel welkom.

rimmel-insta-fix-go-aq

Eerlijk, voor mij is het allemaal wat veel, maar ik ben dan ook al tevreden met een mascara, eyeliner en goede lipstick. Maar als je graag meer wilt experimenteren met make-up en wilt kijken wat bij je past, dan zijn deze producten van Rimmel lekker laagdrempelig, zowel in gebruik als prijs.

De producten van Rimmel London zijn onder andere bij de Kruidvat te koop. De Insta Flawless vind je hier voor 9,99, voor de Insta Conceal & Contour palette en de Insta Conceal & Correct palette betaal je 10,99, de Insta Duo Contour Stick vind je hier voor 9,99, Insta Strobing bestel je hier voor 8,99, de Insta Fix & Matte poeder bestel je hier voor 12,49 en de Insta Fix en Go spray vind je hier voor 10,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Rimmel Londons Insta-look