Rosa’s Thai Cafe

Rosa's Thai Cafe

Nog maar tien jaar geleden kwam de Thaise Saiphin Moore met haar Britse man Alex Moore naar Engeland. Ze had eerder haar geboorteland Thailand verlaten voor Hong Kong waar ze al snel haar culinaire naam vestigde met haar eigen restaurant. De nieuwe start in Londen was eng, zo schrijft ze in haar voorwoord, maar de ondernemende Saiphin wel toevertrouwd: in 2008 opende ze samen met haar man haar restaurant Rosa’s Thai Cafe in de leuke Londense wijk Spitalfield, en inmiddels zijn er vijf vestigingen en een gelijknamig kookboek vol heerlijke Thaise recepten.

209_Siracha

Achterin vind je de basisrecepten voor de curry pasta’s en sauzen, maar voor je daar bent aangekomen, heb je een uitgebreide selectie recepten en verleidelijke foto’s onder ogen gehad voor hapjes, soepen, curry’s, salades, vegetarische en niet vegetarische gerechten en gelukkig ook nog wat zoetigheden.

31_PorkPatties01

Smaak en pit
Je vindt in het boek, dit is de Thaise keuken, ook gerechten met varkensvlees, maar voor mensen zoals ik die dat niet eten, is dat allerminst een belemmering, want dat kun je natuurlijk vervangen. Bovendien zijn er veel alternatieve recepten, waarbij ik vooral fan ben van de curry’s en salades.

71_Khao_Khor_chicken_tom_yum_soup

Als je nu van tevoren zorgt dat je alle benodigde ingrediƫnten in huis haalt bij de Aziatische supermarkt, ben je verzekerd van fijne recepten die makkelijk te maken zijn en flink wat pit en smaak aanbrengen in je keuken en op je bord.

‘Rosa’s Thai Cafe’, Good Cook, kun je hier bestellen voor 24,95.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl