Sneak Peek: Molton Brown kerst 2018

molton-brown-merry-muddlement-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Zeker, het is nog maar 1 oktober, maar knipper een paar keer met je ogen en het is kerst. En hoe kunnen we beter in de sfeer komen dan met het heerlijke en heerlijk Britse Molton Brown. Over Molton Brown heb ik al eens eerder de loftrompet geblazen: hun vloeibare handzeep en douchegels zijn onmisbaar in onze badkamer. Op reis neem ik altijd de miniatuur douchegels mee, licht in de koffer en weldadig na lange dagen in de verzengende zon.

Dus toen we onlangs een uitnodiging kregen voor de presentatie van de nieuwe kerstcollectie, konden we ons geluk niet op.

molton-brown-merry-muddlement-douchegels-tafel-aq

De eerste etage van Amsterdam Flavours (complimenten voor de uitstekende verzorging en hapjes!) was omgetoverd tot een huiselijke woonkamer in Britse kerstsfeer met een heuse kerstboom, een verleidelijk gedekte tafel en overal Molton Brown producten om je aan te laven. Het fijne aan Molton Brown is dat ze een uitgebreide collectie aan geuren en geurcombinaties hebben, van zacht en fruitig tot vol en leerachtig. Voor iedereen zit er wel wat bij.

molton-brown-merry-muddlement-tafel-1-aq

Muddled Plum
Rond de feestdagen komen daar de speciale cadeaus bij, zoals douchegel verpakt in kerstballen en een gelimiteerde eau de toilette met bijpassende producten. Het thema voor dit jaar is Merry Muddlement met als speciale kerstgeur de Muddled Plum geïnspireerd op een rum distilleerderij, omdat de voorspelling is dat rum dé drank wordt van 2019.

molton-brown-rum-aq

De vormgeving ademt newstalgia uit: een vrolijke mix van traditie en vernieuwing. Het uitbundige zilver past perfect bij het ingetogen paars. Het zoetige van de pruimen gaat goed samen met het bedwelmende van de rum, de houttonen en het kruidige van de saffraan. Kerst gevat in een fles. Britse kerst gevat in een fles.

molton-brown-muddled-plum-aq

Want dat is het: nergens voel je de kerstsfeer zo goed als in Londen. We gaan er elk jaar rond de feestdagen heen, niet alleen voor de restaurants en de inkopen, maar zeker ook voor de opgetogen sfeer die heel af en toe doet denken aan die van Charles Dickens. Christmas carols op straat, de merry christmas bij iedere begroeting, kerstbellen die je overal hoort, mensen met tassen vol cadeaus die zich een weg banen in de drukte. En natuurlijk de prachtig versierde etalages vol onweerstaanbare cadeaus.

molton-brown-merry-muddlement-douchegels-aq

Geparfumeerde glitter
Clara Chabert, meesterparfumeur bij Molton Brown was ook aanwezig en vertelde hoe het hele proces van een geur samenstellen gaat. Ze liet ons de verschillende elementen waaruit Muddled Plum is opgebouwd ruiken. ‘Het is net als koken’, zei ze. ‘Je doet er wat bij, haalt er wat van af, tot het helemaal klopt.’

Ik vroeg haar wat haar favoriete creatie was: de eerste geur die ze voor Molton Brown creëerde, de Pomegranate & Ginger. En laat dat nu net mijn favoriet zijn die ik altijd heb, samen met de White Mulberry. Helaas hoorde ik dat de Pomegrenate & Ginger eruit gaat, dus ik hoop dat ik die nog ergens kan vinden. Maar ik heb ook al een nieuwe favoriet de Delicious Rhubarb & Rose. En er is onlangs een nieuwe geur uitgekomen die ik nog wil proberen, de Jasmin & Sun Rose.

molton-brown-merry-muddlement-aq-1

Er is kortom genoeg lekkers om te ontdekken en om vast naar uit te kijken. Als kerst nog wat dichterbij komt, zal ik de Muddled Plum producten bespreken die we meekregen: de eau de toilette, de douchegel en de geparfumeerde glitter. Dat wordt met recht een Merry Muddlement.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl