Soenil Bahadoer

Wat ons betreft is hij de beste chefkok van Nederland: Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen. In alle jaren dat we bij hem eten, hebben we nog nooit hetzelfde gerecht twee keer gekregen, en dat is tekenend voor zijn waanzinnige creativiteit.

Mondvermaakjes
Iedere keer weer verrast hij met geweldig originele gerechten bomvol vernieuwende smaakcombinaties die je op uiterst verrukkelijke wijze op het verkeerde been zetten; ingrediënten waarvan je dacht dat ze saai waren, weet hij om te toveren tot exquise mondvermaakjes.

Soenils hand
De laatste tijd experimenteert hij steeds vaker met Hindoestaanse elementen en dat is iets om heel, heel erg blij van te worden: een amuse van rendang, zeebaars met roti en kousenband en kreeft met massala en kumquat.

Eten dat gelukkig maakt en je alle zorgen laat vergeten. Troostend eten dat raakt aan herinneringen en ervaringen. Eten dat meer doet dan alleen maar goed smaken, maar een hele belevenis is. Een verslavende belevenis, want als je eenmaal van Soenils hand hebt gegeten, wil je steeds terugkomen voor meer.

Gastvrijheid
Voor het eten, maar zeker ook voor de hartelijke sfeer, de geweldige gastvrouw en sommelière die altijd perfecte wijnen serveert voor bij de gerechten en de ontspannen, vrolijke bediening. Alles klopt bij De Lindehof. Bijna alles, want die ene Michelinster had al lang verdubbeld moeten worden.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl