Stadskookboek Rotterdam

stadskookboek rotterdam

Dat Rotterdam hip is, bruist en in internationale lijstjes schittert, wisten we al. Dat de stad een bloeiende culinaire scene heeft ook, zozeer zelfs dat er nu een tweede, herziene editie is van het Stadskookboek Rotterdam. Journalisten Wim de Jong en Frank van Dijl hadden voor deze nieuwe uitgave de makkelijke taak nieuwe favorieten toe te voegen en de zware last anderen weg te schrappen. Lekker eten en daar dan een boek over maken, dat hebben De Jong en Van Dijl goed voor elkaar.

Het resultaat is een bijzonder sympathiek boek vol portretten, korte profielen van en interviews met een bonte keur aan ondernemers en chefs die Rotterdam elke dag weer een stukje lekkerder maken.

Keur aan tips
Niet alleen de grote namen zoals Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel (dat is overigens een aanrader), maar ook het heerlijke Koekela en alles wat er tussenin zit, met daaromheen een keur aan tips voor de beste Aziatische tentjes, de lekkerste zoete hotspots, vegetarische vrijhavens, noem het maar op. Dit alles in een uitbundige opmaak met Rotterdamse sfeerfoto’s en vrolijke illustraties.

O, en niet geheel onbelangrijk: achterin vind je recepten van de mensen die De Jong en Van Dijl hebben geportretteerd, dus je kunt ook zelf thuis aan de gang.

Ideaal voor Rotterdammers en zeker ook niet-Rotterdammers die zo, ondanks de vele restaurants en eettentjes, de weg in het Rotterdamse, culinaire bos weer wat beter kunnen vinden.

Stadskookboek Rotterdam, uitgeverij Momedia, kun je hier bestellen voor 24,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl