The Palomar + winactie!

Palomar omslag NIEUW.indd

In dit restaurant zijn we allemaal ‘halfbloedjes’; immigranten van de tweede en derde generatie die Londen in hun hart hebben gesloten. We delen een passie voor voedsel als de kern van onze identiteit, onze cultuur, ons dagelijks leven en onze feestdagen. We koesteren de recepten van voorgaande generaties, afkomstig uit Zuid-Europa, Noord-Afrika, het nabije Oosten en de Levant (…).

Zo begint het team, bij monde van creative director Layo, van het populaire Londense restaurant The Palomar de inleiding voor hun gelijknamige boek. Een inleiding die niet alleen de toon zet voor hun populaire keuken, maar ook voor de traditie waaruit ze voortkomen. De ondertitel van de Nederlandse vertaling luidt: Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem en dat moderne Jeruzalem is een mengelmoes van Arabische en Mediterrane invloeden en smaken.

palomar-chickpea-salad

Watertanden
Het is dan ook een feest van herkenning met recepten voor fattoush, shakshouka en basbousa. De kenners zullen vast meteen gaan watertanden, als je de gerechten niet herkent, snel een exemplaar bestellen, want er zal een wereld aan smaken voor je opengaan.

palomar-scallop-carpaccio

Als je wel bekend met de gerechten, is het boek nog altijd zeer de moeite, want de klassiekers hebben een originele, Palomar-eigen twist. En er staan veel mooie, originele recepten in. Het zijn, en dat zie je ook aan de foto’s, heel aardse gerechten die je makkelijk thuis kunt maken. Daar is bewust voor gekozen. Het zijn gerechten die ‘de sfeer van het restaurant uitademen’ maar dan aangepast aan de thuiskok.

palomar-shakshouka

Eigentijdse desserts
Toegankelijke, smakelijke recepten die vergezeld gaan van vermakelijke anekdotes, duidelijke uitleg en die multi-culturaliteit in al haar schoonheid verbeelden, in geur, kleur en smaak. Zo is er een recept voor kalfshersenen met paprika-kikkererwtenstoofschotel (toegegeven, die is niet voor iedereen), ‘kreplachs voor zondigende Joden’, Marokkaanse oesters en zelfs een eigen sashimi variatie.

palomar-chicken-thighs

The Palomar is een kruising tussen Oost en West, Noord en Zuid. Je vindt er gerechten die het vroegere thuis uitademen en hippe recepten die geïnspireerd zijn op culinaire invloeden en ontwikkelingen van nu. Voor sommige gerechten moet je tijd uitrekken, andere tover je zo op tafel.

palomar-kubaneh-bread

Win!
Wie wil, kan zijn hele voorraadkast opnieuw vullen met zelfgemaakte harissa, tahin en gekonfijte knoflooktenen en knoflookpasta, bijvoorbeeld. Natuurlijk ontbreken de verschillende broodsoorten niet waaronder challe, pita brood en Tunesische fricassees. En uiteraard heerlijke traditionele en eigentijdse desserts met een knipoog zoals de Jeruzalemse mess, malabi, dadelrol en onderstaande vanilleroomijs met pijnboompittennougatine.

palomar-pine-nut-ice-cream

Dit alles gelardeerd met mooie sfeerfoto’s van het restaurants en de gerechten. Het boek ademt een warme huiselijkheid uit, gezelligheid en warmte. Liefde ook voor eten en de culinaire tradities. En het allerbeste? In samenwerking met Fontaine Uitgevers mogen we twee exemplaren weggeven!

Dus, ben je enthousiast geworden en wil je ook de smaken van The Palomar uitproberen? Laat een reactie hieronder achter en dan verloten we volgende week twee winnaars.

‘The Palomar’, Fontaine Uitgevers, kun je hier bestellen voor 24,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

15 Reacties op “The Palomar + winactie!

 1. 17 maart 2017 om 10:27

  ’t Oogt en klinkt fantastisch. Ik doe graag mee!

 2. 17 maart 2017 om 10:40

  Ik keek naar de foto’s en keek nog eens naar mijn bordje.

  En ik wist het: ik wil dat boek.

 3. 17 maart 2017 om 11:01

  Wow, ziet er schitterend uit. Tijdens onze camperreis door Marokko al allerlei recepten en specerijen verzameld. Lijkt me heerlijk om vanuit een andere hoek aanvullingen hierop te krijgen.
  Groet Christine

 4. Jenske vd Linden
  17 maart 2017 om 11:23

  Geweldig! Ik sta te popelen om me in het boek te verliezen en dan recepten eruit te gaan maken.

 5. Amale
  17 maart 2017 om 11:41

  Al een tijdje in Peru “aan het reizen” dankzij het boek Ceviche dat ik bij Aicha Q. had ontdekt.

  Ik zou het fijn vinden om nu een andere richting te nemen en iets dichterbij komen met de smaak van oa. les pays du Croissant d’Or.

 6. Nadia B.
  17 maart 2017 om 11:43

  Het is heel leuk om te lezen hoe de smaken v traditionele gerechten een andere twist hebben gekregen.Hele mooie foto’s waarin zorgvuldig kleurrijke en smaakvolle ingredi├źnten zijn gekozen.
  In mijn geval is dit een super leuke kadotip voor iemand die met de verscheidenheid vd Mediterraanse/M.Oosterse keuken graag experimenteert en de tijd vr neemt om met het resultaat vrienden/kennissen te verrassen! ^^

 7. 17 maart 2017 om 12:23

  De keuken uit het midden Oosten ken ik eigenlijk niet goed. Ik heb aardig wat kookboeken ( Italiaans, Indisch, Indiaas en vegetarisch) en nu ik al weer ruim een jaar vegetarisch eet zou ik toch eigenlijk mn favo recepten eens moeten uitbreiden. Te beginnen met zelf harissa maken?

 8. Saida Riffi
  17 maart 2017 om 12:31

  Al heb ik moeite me aan recepten te houden….er komt altijd een spontane twist….maar daarom lijkt me dit een heerlijke inspiratie….

  Mag jullie graag lezen.
  Succes verder!

 9. 17 maart 2017 om 13:19

  “Moge mijn tong aan mijn verhemelte kleven als ik u vergeet, Jeruzalem!”

 10. Ingmar
  17 maart 2017 om 18:22

  Nou, dat ziet er allemaal lekker uit. Dus dat kookboek wil ik wel winnen (en cadeau doen aan mijn lief)

 11. Anita H.
  18 maart 2017 om 01:15

  Ik wil deze smaken zeker wel uitproberen.

 12. Eveline
  18 maart 2017 om 16:06

  Geniet altijd van alle artikelen over eten op deze site, van beschrijvingen van maaltijden bij sterrenrestaurant waar ik alleen van kan dromen tot dit soort ontdekkingsreizen (voor mij) door kookboeken. Ik doe graag mee!

 13. AnnaB
  21 maart 2017 om 09:00

  Wat ziet het er allemaal lekker uit,ik wil de recepten graag proberen en daarna lekker smullen!

 14. Nicky
  21 maart 2017 om 10:33

  Oehhh leuk. Kan ik m’n marokkaanse buuf helpen koken in de ramadan. Ik krijg altijd pannetje soep, krijgt zij van mij een schotel

 15. Frank Van Overmeire
  22 maart 2017 om 08:50

  Dank zij Ottolenghi de keuken van het midden oosten leren kennen en ik wil er graag nog meer van leren kennen!