Vijf tips voor onder de Kerstboom

kadewe

foto © Aicha Qandisha

Nu de Kerstbomen al staan en de Kerstdagen met rasse schreden naderen, hebben we wat tips voor fijne pakjes onder de boom. Om de koopstress wat te verlichten en je op nieuwe ideeën te brengen. Het meeste kun je online bestellen, maar onze eerste tip zou ik in de boetiek in Amsterdam halen, omdat ze die daar zo prachtig inpakken.

Louis Vuitton City Guides
De geweldige reisboeken van Louis Vuitton zijn een lust voor het oog en gewoon heel erg handig voor op reis. Ik koop ze graag voor mezelf en voor reislustige vrienden, want de boeken bevatten uitstekende tips voor de beste plekjes in verschillende steden. Het enige nadeel is dat ze zo mooi zijn, dat ik er te zuinig op ben.

LV city guide London

Neuhaus
Neuhaus kan in geen lijstje ontbreken. Het Belgische bonbonhuis is mijn favoriet, alleen al vanwege de heerlijke caprice. Maar ze hebben meer, zoals deze fantastische box met bonbons van wereldberoemde patissiers. Dit is de tweede in de reeks. De eerste haute patisserie was ook al een succes. Je kunt de doos online bestellen bij Neuhaus en anders vind je bij De Bijenkorf dit mooie alternatief met hun populairste bonbons -en ja, de caprice zit erbij.

neuhaus patisserie collection

Black Orchid, Tom Ford
Black Orchid ontdekten we jaren geleden in Londen, toen het merk hier nog niet te krijgen was en de geur als uni-sex werd gelanceerd. Bijzonder volle, rijpe, verleidelijke geurnoten. Inmiddels zijn de verschillende lijnen van Ford ook hier te krijgen. Black Orchid tippen we omdat die ook echt heel erg geschikt is voor mannen. Geen idee waarom ze hem nu onder de vrouwengeuren scharen, want in mijn ervaring is die lekkerder bij de juiste man.

black orchid

Delicious 10 jaar
Uiteraard mag in een AQ-lijstje geen kookboek ontbreken. De boeken die we al hebben besproken zijn natuurlijk de moeite zeer waard, maar we tippen er nog eentje: Delicious 10 jaar. Een jubileum-editie met ruim 200 recpeten van bekende en minder bekende chefs en koks, waaronder onze vrienden Nadia en Merijn.

deicious 10 jaar_cover.indd

I love…
Alsof je je onderdompelt in een bad vol zoet, rood fruit. Zo fijn is deze heerlijke douchegel van I Love…. Lekkere producten voor een zacht prijsje, dat zien we graag.

I love Raspberry Blackberry

Er is natuurlijk nog veel meer, zoals deze truffels van Valrhona in samenwerking met Christian Lacroix of deze fraaie tagine van Emile Henry, om maar iets te noemen. Hoe dan ook: wel vieren, niet vieren, wel cadeautjes of niet: wat je ook doet, heb het goed, en koester je dierbaren.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl