Na de oog- en tongstrelende cupcakes van vorige week is het deze vrijdag tijd voor iets makkelijkers. Koekjes met de heerlijke, volle smaak van walnoten. De koekjes zitten vol noten, maar zijn toch fijn luchtig.
Voor ongeveer 32 koekjes
500 gram walnoten
125 gram suiker
2 eieren, maat M
1 eetlepel gezeefde abrikozenjam
2 zakjes bourbon vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
Oranjebloesemwater
Voor de garnering:
32 halve walnoten
Gezeefd poedersuiker
Rooster de walnoten op een koekenpan of in de oven op 180 graden in 5 à 10 minuten (niet langer). De walnoten moeten licht geroosterd zijn en een lekkere geur hebben. Laat de walnoten afkoelen.
Maal ze daarna. Niet al te fijn, ze mogen best een beetje grof zijn. Meng de walnoten met suiker, vanillesuiker, bakpoeder en abrikozenjam. Voeg beetje bij beetje de eieren toe, tot een nat mengsel ontstaat. Laat het dertig minuten staan.
Maak nu balletjes van 25 gram. Maak daarbij je handen nat met oranjebloesemwater. Het mengsel is namelijk behoorlijk plakkerig.
Doe de balletjes in poedersuiker. Dek ze goed. Versier het koekje vervolgens met een halve walnoot en zet het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de koekjes in een oven die voorverwarmd is op 180 graden. Bak de koekjes 10 à 15 minuten. De koekjes moeten niet te donker worden.
Laat de koekjes eerst helemaal afkoelen, voor je ze van de bakplaat haalt.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl