Wat ik van mijn moeder leerde

wat ik van mijn moeder leerde k

Terwijl ik me afgelopen vrijdag voorbereidde op een avond lang interviewen op het Writers Unlimited Festival, vond in Amsterdam de presentatie plaats van de verhalenbundel Wat ik van mijn moeder leerde.

Vierentwintig verhalen en interviews over de lessen die moeders aan hun kinderen, zoals Roos Schlikker, Mohammed Benzakour en Murat Isik, meegaven. Ik heb er ook een verhaal voor geschreven en hoe graag ik ook bij de presentatie was geweest, ik moest helaas verstek laten gaan.

De bundel is samengesteld door Manon Duintjer en is kort gezegd een ode aan de moeder.

Duintjer-Moeder-insta-Böhler k

Over drie weken is het drie jaar geleden dat mijn liefste moeder plotseling overleed. Het gemis is geen dag minder, de pijn nog even snijdend als in het begin. De wanhoop maakt op eenzame momenten radeloos. Haar troostende aanwezigheid was altijd genoeg om verdriet te verzachten, maar ze is er niet meer.

Niets maakt het leven zo waardevol als dierbaren. En niets maakt het leven zo onbeduidend als het verlies van dierbaren.

Wat ik van mijn moeder leerde is zo verschrikkelijk veel, dat past niet in een verhaal. Maar dit is een begin. ‘De geur van koriander’ is mijn bescheiden bijdrage over de engel die me het leven gaf en me vormde. Ik ben haar innig dankbaar.

‘Wat ik van mijn moeder leerde’ kun je hier bestellen voor 20,00 euro.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl