When at Raffles, visit Singapore

rafflesart

Sinds ik in Singapore ben geweest, wil ik terug. Heel graag terug. In tegenstelling tot wat je over de stadsstaat hoort en leest, is het er aanzienlijk relaxter dan de vele verhalen doen geloven. Singapore is gezellig, je eet er de heerlijkste curries in Little India, kunt er genieten van vernieuwende haute cuisine van ’s werelds topchefs, inkopen doen aan de chique Orchard Road, afdingen op zijde stoffen en, het beste van allemaal, logeren in het legendarische Raffles Hotel.

Historie en magie
Aaah, Raffles, geen hotel dat meer tot de verbeelding spreekt en zoveel grandeur heeft als Raffles. Niet voor niets gaat de uitdrukking ‘When at Raffles, visit Singapore’. Singapore en het statige hotel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze dragen elkaars geschiedenis en als je er verblijft, voel je een beetje van die historie en magie.

De naam Singapore alleen al roept beelden op van de koloniale tijd, jazzmuziek, blanke helden met tropenhelmen, smokkelaars en nederige bediendes. Die sfeer weet Raffles nog steeds over te brengen.

Op de foto met een Sikh
Het hotel bestaat uit verschillende suites met ruime zitgedeeltes, zalig grote badkamers en bedden zo breed dat je van gekkigheid niet weet hoe te liggen. Je krijgt zelfs je eigen butler, iedere dag vers fruit op de kamer, en een van de beste ontbijten.

De Sikh bij de ingang van het hotel maakt het plaatje af: gasten dringen om op de foto te gaan (ik beken) met de lange, stoere Sikh met witte tulband die een van de iconen is van het Raffles en van wie je in de boetiek van het hotel een knuffel kunt kopen (ik beken).

Het Raffles is puur ontspannende luxe in een koloniaal sfeertje dat je in combinatie met het zomerse klimaat terugvoert naar vroeger tijden van hete zomers, lommerrijke tuinen, klam zweet en verkoelende drankjes in de buitenlucht terwijl je binnen de ventilator hoort brommen.

In de hitte op je terras of balkon, nippend aan de signatuurcocktail van het hotel, de Singapore Sling, waan je je voor even Carole Lombard, of Cary Grant, in een film uit 1937.

Raffles. Tijdloze klasse.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl