Bakken voor Iedereen 2

bakken voor iedereen 2

December is de maand van de overdaad en daar hoort de overgave aan zoet bij. Lekker zoet. Zelfgemaakt, ambachtelijk zoet dat je nergens anders vindt, behalve dan bij de betere patissier die verder denkt dat de slagroom- of appeltaart.

bakken voor iedereen  2 koekjes

Zondig-zoete inval
Gelukkig is daar Christophe Declerq, meesterpatissier en banketleraar die niet alleen generaties kundige patissiers opleidt, maar zijn kennis ook met de liefhebbers thuis deelt. Eerder al bespraken we het prachtige Bakken voor Iedereen en nu is daar het logische vervolg Bakken voor Iedereen 2 met nog meer recepten voor koekjes, desserts, taarten, ijs. Kortom alles voor de zondig-zoete inval.

bakken voor iedereen  2 chocola

Met alle gezondheidsgekte van gluten- en andere vreugdevrije producten, is het een verademing om gewoon weer eens boek te hebben waarin het zoet ongegeneerd wordt gevierd. Al was het maar omdat er niks boven zelfgemaakt zoet gaat. Nu zijn wij bij Aicha Qandisha verwend door Fadila die de lekkerste creaties maakt, maar probeer het zelf ook eens: je hoeft die voorverpakte troep in de supermarkt dan echt niet meer.

bakken voor iedereen  2 aardbeientaart

Therapeutisch
In Bakken voor Iedereen 2 laat Declerq weer in overzichtelijke stappen en met duidelijke foto’s zien hoe je zelf alle ruim 125 heerlijkheden thuis kunt maken. En dat gaat van eenvoudige recepten voor pannenkoeken en koekjes tot oogstrelende patisserie waar je meteen je tanden in zou willen zetten.

bakken voor iedereen  2 comp 1

De foto’s zijn weer prachtig, de recepten en technieken worden duidelijk uitgelegd en als je zin en tijd hebt, kun je met dit boek een volleerd thuis-patissier worden. En waarom niet? Koken heeft altijd iets therapeutisch, vind ik. Hartige avonturen wagen, daar mensen zich wel aan, maar veel slaan het dessert over of maken geen tijd vrij voor zoete baksels, terwijl die nu juist zoveel plezier geven.

bakken voor iedereen  2 comp

Probeer het eens uit. Duik die keuken in, ontdek je zoete inborst en laat je leiden door dit boek dat niet alleen een aanrader is voor de amateur-kok, maar zeker ook voor nogal wat chefs die best wat inspiratie kunnen gebruiken voor hun desserts en friandises. De verschillende structuren van yuzu (of elk ander fruit) met stukjes sponge cake kennen wij nou wel.

‘Bakken voor Iedereen 2’, Uitgeverij Lannoo, kun je hier bestellen voor 29,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl