Comptoir Libanais -Feest!

comptoir-libanais-feest

foto’s via Uitgeverij Becht

Update: de Meet & Greet gaat helaas niet door. Mensen die kaarten hebben besteld, krijgen hun geld terug. Ontzettend jammer, maar gelukkig kunnen we ons troosten met het boek.

Onze vaste lezers kunnen het zich vast herinneren. Toen ik vorig jaar naar Londen vloog voor een onderhoud met Tony Kitous, de man achter Mediterrane succesrestaurants waaronder het heerlijke Comptoir Libanais, kondigde hij al aan dat er een derde boek van hem zou verschijnen. De eerste twee boeken hebben we hier en hier enthousiast besproken.

Comptoir Libanais kennen we van Londen, het is een plek waar je voor weinig lekker kunt eten: Libanese gerechten, hier en daar een Marokkaanse tagine en natuurlijk veel mezze. Het interieur is enorm kleurrijk met veel inspiratie uit de Arabische popcultuur en oude cinema en de sfeer is fijn ontspannen. Alles is in Londen mogelijk, daar zitten en wat eten, lang lummelen, een snelle hap of gerechten meenemen naar huis. Ik heb een paar keer de kebbeh meegenomen, mijn favoriet uit de Libanees-Syrische keuken.

comptoir-libanais-eten

Sowieso is Comptoir Libanais tot nu toe het beste Mediterrane restaurant dat ik in Nederland ken. Ik heb er heel wat geprobeerd, maar het gros blijft -helaas, helaas- ondermaats. De laatste jaren zijn er ook Syrische restaurants bijgekomen, maar ook die stellen teleur, met als voorlopig dieptepunt het Utrechtse Syriana.

We zijn inmiddels bijna een jaar verder, de eerste Nederlandse vestiging van Comptoir Libanais in Utrecht loopt goed, ondanks dat de bediening nogal stroef is, er te vaak dingen ‘op zijn’ en het de losse sfeer van Londen mist. Er is ook van alles niet mogelijk, terwijl de filosofie van Kitous nu juist is dat alles mag. Lees hier ons interview met hem maar terug en laat je door zijn enthousiasme aansteken.

tony-tribbaa

Meet, greet & eat
Er is namelijk heuglijk nieuws: het derde boek van Kitous Comptoir Libanais – Feest! wordt vrijdag 14 september in Utrecht gepresenteerd door niemand minder dan Tony Kitous zelf.

Daar wil je zeker bij zijn. Het is een ontzettend leuke man, een geweldige verhalenverteller en je gaat natuurlijk proeven van al het lekkers uit zijn restaurant en nieuwe boek en je krijgt het nieuwe boek mee dat je daar meteen kunt laten signeren. Het nieuwe boek is weer om van te smullen, vol feestelijke gerechten om tafels mee te vullen en lange avonden aan door te brengen met dierbaren en vrienden.

We doen eigenlijk zelden van dit soort aankondigingen, maar we zijn fan van Kitous en zijn culinaire werk en bovendien is dit zo leuk, dat delen we graag.

food-tibbaa

Wil je erbij zijn, en dat wil je, dan kun je hier kaarten bestellen. Kitous geeft een kookdemonstratie, vertelt over zijn leven en werk en vervolgens kan er gesmuld worden aan lange tafels vol lekkers. Hij zal steeds aanschuiven aan de verschillende tafels, dus je kunt hem persoonlijk spreken en ook het boek laten signeren. En na afloop krijg je wat lekkers mee.

Dat klinkt mij als een perfecte invulling van een vrijdagavond. Ik kan dan helaas niet, anders had ik het wel geweten. Gaan en laat dan weten hoe het was!

Kaarten voor de speciale avond met Tony Kitous kun je hier bestellen, 30 euro per persoon inclusief diner en het nieuwe boek ter waarde van 24,99 of 50 euro voor twee personen (twee diners en het boek). Het is van 18:00-21:00. Het boek ‘Comptoir Libanais – Feest!’, uitgeverij Becht kun je vast hier reserveren voor 24,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Comptoir Libanais -Feest!

 1. Amale
  6 september 2018 om 16:21

  Wat een eerlijk artikel.
  Na je artikel over de opening van Comptoir Libanais ben ik er naar toe gegaan en ik heb hetzelfde meegemaakt.

  Ik heb net kaartjes geboekt en ik ga me laten verrassen door Kitous.

  Bedankt voor de aankondiging!