Elie Saab: Essence N°10

elie-saab-essence-5-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Liefde is… van Majda en Fadila een parfum krijgen uit Elie Saabs exclusieve La Collection des Essences. De N°10 uit de lijn, Amande Tonka, om precies te zijn, een geur die net zo intrigerend en bevredigend is als de naam doet vermoeden – en net zo vrouwelijk en verleidelijk als de prachtige, vrouwelijke couture van de Libanese meester.

elie-saab-essence-4-aq

De Amande Tonka is de nieuwste toevoeging aan de collectie die nu uit tien verschillende essences bestaat. Het parfum bestaat uit een compositie van bittere amandelen uit Marokko, sandelhout uit Jamaica en tonkaboon uit Brazilië. Een wereldreis gevangen in een fles door de beroemde parfumeur Francis Kurkdjian die exclusieve parfums op zijn naam heeft, maar ook heel toegankelijke successen zoals Le Male van Gaultier en My Burberry.

elie-saab-essence-1-aq

Haute parfum
Het valt op dat het met parfums gaat zoals met mode en culinaire trends: in de mode is het een stijl of kleur die je opeens terugziet bij meerdere ontwerpers, in de keuken herontdekken chefs producten of ‘vergeten groenten’ en in de parfumwereld raken bepaalde ingrediënten kennelijk in zwang, zoals nu de tonkaboon. Andere mooie huizen zoals Jo Malone London en Aqua di Parma hebben de licht zoetige boon ook verwerkt in hun nieuwe geuren.

La Collection des Essences is geïnspireerd op kunstwerken en ambachtelijk samengesteld als haute couture, zo vermeldt de begeleidende tekst. De Amande Tonka is een ode aan de golvende kleurgradaties van Saabs couture jurken: van donker naar licht en weer terug. Het parfum van Amande Tonka beweegt soepel tussen het kruidig-warme van het sandelhout, het volle en zacht-bittere van de amandelen en het ingetogen vanille van de tonkabonen.

elie-saab-essence-6-aq

Een parfum dat net zo begeerlijk, betoverend en exclusief is als de prachtige ontwerpen van Elie Saab. Het was niet alleen liefde op het eerste gezicht toen ik het prachtige tasje met Amande Tonka cadeau kreeg, maar ook liefde na de eerste vleug van de verleidelijke tonen. Haute couture in een flesje.

La Collection des Essences is nog niet in Nederland te krijgen, maar wel in het heerlijke Parijs en Londen. Je kunt de essences bestellen via Sephora, maar beter is het om eerst te ruiken welke van de kostbare essences je favoriet is.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Elie Saab: Essence N°10