Goodies van Retreat

foto’s © Aicha Qandisha

Ze worden door drukte schaarser, de momenten dat ik me helemaal los kan weken van alle deadlines en zonder haast verleidelijke flesjes en potjes kan openen om me er in onder te dompelen. Momenten van zalig niets hoeven en alleen maar ruiken, voelen en beslissen wat ik lekker vind, wat ik vaker op wil en wat ik nog eens aan ga schaffen.

Fijne verzorging ontspant en geeft hernieuwde energie om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Het helpt je voor even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen, zoals een goed boek of een mooie film.

En wie wil ontsnappen én ontspannen is bij Retreat aan het goede adres. Je kunt er niet alleen terecht voor luxe behandelingen, maar ook voor de mooiste en lekkerste producten. Ik heb er hier vaker de loftrompet over gestoken. Een tijdje geleden werd een aantal nieuwe lanceringen gepresenteerd en zoals altijd stelden ze niet teleur.

Savon Liquide
Nieuw is de vloeibare zeep voor zowel de handen als het lichaam Un Musq van Obvious Parfums. Obvious Parfums onderscheidt zich met zuivere, verfijnde geuren vol diepgang waarbij steeds een ingrediënt centraal staat. Een van de populairste geuren is Un Musc en die is nu ook verkrijgbaar als zeep. In een lekker grote fles met pomp. De zeep bevat kokos- en olijfolie zodat de huid niet uitdroogt en heeft het warme van de musk, maar is tegelijk ook fris, verkwikkend.

Enchanting Softness
Citroen-meringue, daar ruikt de heerlijke en onweerstaanbare Body soufflé ‘enchanting softness’ van het prachtige Lola’s Apothecary naar. Lekker zoet, met het frisse, lichtzurige van rijpe citroenen. Alsof je je neus boven een heerlijk, versgebakken taartje hangt. En net zo weldadig met die heerlijk rijke, decadente structuur.

Eerder schreef ik dat het ambachtelijke Lola’s Apothecary de schoonheid van Jane Austen en de idylle van het Britse platteland uitademt, maar maak daar nu maar gerust de ongegeneerde overdaad en luxe van Bridgerton van.

Kijk, zo zacht en romig ziet ie er uit. Voor wat heerlijke Queen Charlotte vibes in je badkamer en op de huid. Pure verwennerij.

SPF30
Het New Yorkse boetiekmerk Malin + Goetz biedt de zomer het hoofd met hoognodige bescherming voor het gezicht en de lippen: een Sunscreen High Protection en een Lip Balm, beide in SPF30. Her en der zag ik al hele positieve reacties op het zomerse setje. Lichte structuur, trekt snel in. De lipbalm is waterloos en bevat groene mint (dat ruik je direct) voor een koel effect op de lippen. De SPF voor het gezicht kun je ook gebruiken als gezichtscrème. Beide gaan mee in mijn koffer.

Nissaba
Nieuw bij Retreat en dus ook nieuw in Nederland is het jonge niche parfumhuis Nissaba dat vijf exclusieve parfums introduceert geïnspireerd op bijzondere plekken op de wereld zoals het Peruaanse Tierra Maya, het Indonesische Sulawesi en het Zuid-Amerikaanse Chaco, het grootste oerbos in Latijns-Amerika. Die laatste zie je op de foto.

Alle flessen hebben hetzelfde ontwerp, alleen de naam verschilt – en de inhoud natuurlijk. Chaco is een groen-kruidige geur, met de warme noten van Palo Santo, ‘Gaiac hout’ dat alleen in Chaco groeit, de kruidigheid van maté bladeren en de frisheid van onder andere bergamot. Een bijzonder merk dat de moeite van het ontdekken waard is.

Palace Paradiso
Tot slot de nieuwe collectie geurkaarsen van BDK Parfums. Ik ben dol op geurkaarsen, ik geef er onredelijk veel geld aan uit. Een goede geurkaars verwelkomt je als je de kamer in stapt en geeft op onverwachte momenten, zelfs wanneer die uit is of überhaupt nog niet is aangestoken, een heerlijke vleug parfum af die je voor even op een fijne manier afleidt.

BDK creërt parfums geïnspireerd op momenten, plekken of een gevoel. Zo ook de kaarsen die allemaal direct de verbeelding prikkelen. Ik bedoel, als je Taxi Minuit hoort, kan het bijna niet anders of de herinneringen aan nachtelijke taxiritjes komen naar boven. Ik hou van de poëtische benadering van BDK, hij speelt met indrukken en sentimenten en probeert die dan te vangen in geuren. De namen van zijn geuren en kaarsen roepen een scène op.

Palace Paradiso is een kaars geïnspireerd op de Parijse nachtclubs aan de Rive Droite. Yves Saint Laurent vereeuwigde ooit de Rive Gauche in een geur, nu doet BDK dat met de Rive Droite, dat zijn de arrondissementen ten noorden van de Seine. Denk onder andere aan plekken als le Marais, Madeleine en de Champs-Elysées.

De kaarsen hebben dezelfde vormgeving in prachtig nachtblauw met een stijlvol deksel dat ook als onderzetter fungeert. De geur van Palace Paradiso is heel rijk, met de sterke noten van tuberoos, de zoete noten van ylang-ylang en de warmte van witte musk. Een mooie geur met veel schakeringen, en iets licht bedwelmend, alsof je in een club bent en steeds een vleug van de dansende menigte om je heen meekrijgt. Kijk nou toch, wat een schoonheid.

Vijf merken, zes producten die de zomer, en de rest van het jaar, een luxe upgrade geven.

Alle producten vind je bij Retreat in de boutique in Rotterdam en online.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl