Lancôme: French Temptation

lancome-ss-2018-eye-sugar-palette-1-aq

foto’s en filmpje © Aicha Qandisha

Een make-up lijn in de zachte kleuren van Ladurée, blushes in de vorm van aanlokkelijke macarons en lipgloss vol verleidelijke rozenblaadjes. Lancôme gooit de koude deken van de winter van zich af en kondigt een zacht, zoet, zonnig voorjaar aan vol pastelkleuren, onbezorgd plezier en verslavend lekkere zoetigheden zoals ze die alleen in Frankrijk kunnen maken. Niet voor niets heet de voorjaarsmake-up voor dit jaar French Temptation. En verleidelijk is die.

Een ode aan de Parijse patisserie is deze vrolijk-makende collectie make-up producten. Toen we geheel onverwacht een pakketje ontvingen van Lancôme, waren we meteen verliefd. Na de aardse kleuren van Chanel en de feministische powerlippen van Givenchy, kiest Lancôme voor de zachtheid en de lichtvoetigheid. Voor de humor en de gourmandises.

Eye Sugar Palette
Voor de ogen is er het geweldige Eye Sugar Palette dat eruit ziet als een doos vol zachte marshmallows. Weg zijn de zwarte, donkere kleuren, hier regeert de pastelkleur, zoals je die ook ziet in de etalages van Ladurée: het licht-roze van de heerlijke Saint Honoré, het geel van de citroen-macaron, het bruin van de éclair, het groen van de Religieuse Pistache en het roze van de verslavend lekkere Ispahan.

lancome-ss-2018-eye-sugar-palette-aq-2

Le Petit Chubby
Ook voor de ogen een set superleuke dikkerdjes waar ik natuurlijk meteen een band mee voelde: de Ombre Hypnôse Mini Chubby, oogpotloden in crèmevorm, in vier zachte pastelkleuren. Hier zie je van beneden naar boven de Bleached Flour, de Crispy Lavender en de Milky Pink, er is ook nog een mintgroene Mint Tea. Je kunt ze gebruiken als oogschaudw, eyeliner of zelfs voor de wenkbrauwen, want het kleuren van wenkbrauwen schijnt in te komen. Al ben ik daar zelf niet aan toe.

lancome-ss-2018-le-petit-chubby-aq-1

Macaron Blush & Blender
De blush met bijpassende blender zien eruit als macarons en ze zijn ook zo verpakt, dat geeft een heel mooi trompe l’oeuil effect. Pas bij het uitpakken zag ik dat het een fraaie blush en blender waren en ik mijn snoeplust weer moest temperen. Hieronder zie je de Coral Whipped Cream Raspberry Blender.

lancome-ss-2018-macaron-blush-and-blender-aq-1

L’Absolu Rouge
Voor de lippen zijn er vier nieuwe kleuren van de fijne L’Absolu Rouge bijgekomen, wij ontvingen de Zeste Mandarine, een naam die de kleur eer aan doet.

lancome-ss-2018-rouge-absolue-aq

Jelly Flower Lip Tint
Tot slot de heerlijke Jelly Flower Lip Tint, een verzachtende gel voor de lippen met rozenblaadjes erin. Zo mooi. De gel heeft een roze tint en maakt de lippen zacht zonder plakkerig te zijn. Dat laatste is altijd fijn, want plakkerige lippen zijn vervelend. De doorzichtige tube met die rozenblaadjes is gewoon een hebbeding. Perfect lip-accessoire voor in je tas.

lancome-ss-2018-jelly-flower-lip-tint-aq-1

De French Temptation lijn bevat nog meer limited edition hebbedingen, klik vooral op de link om de nieuwe kleuren nagellak, de wenkbrauw styler ( voor wie roze wenkbrauwen aandurft!) en andere blushes te ontdekken. Een heerlijke collectie, prachtig vormgegeven, kleuren om vrolijk van te worden, en dan ook nog eens geïnspireerd op de lekkerste patisserie. Wat een feest. Laat die vlinders maar komen!

De French Temptation lijn is exclusief te verkrijgen bij de Bijenkorf. De producten staan nog niet online, dus ik kan er niet direct naar linken, maar de Eye Sugar Palette is 65,00, Le Petit Chubby is 25,00, de Blush & Blender 45,90, L’Absolu Rouge kost 35,50 en de Jelly Lower Lip Tint 30,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Lancôme: French Temptation

  1. Aicha
    27 februari 2018 om 14:25

    very interesting !!!!!!!!