Lancôme x Mert & Marcus

Lancôme Mert & Marcus AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Na de zachte pastelkleuren van French Temptation en de speelse collectie in samenwerking met Chiara Ferragni kleurt Lancôme het voorjaar lekker fel in samen met Mert & Marcus, het beroemde duo dat al ruim twintig jaar een stempel op de modefotografie drukt.

Mert & Marcus zijn niet van de ingetogen looks. Zij zijn het die digitale manipulatie van foto’s introduceerden en in de presentatietekst van de collectie worden ze als volgt geciteerd:

Schoonheid in zijn originele vorm heeft nooit onze belangstelling kunnen opwekken. Wat ons als 26 jaar intrigeert is hoe personen veranderen en opnieuw uitgevonden kunnen worden door te spelen met licht, make-up en verhalen. En dat is nu net wat we met deze collectie in samenwerking met Lancôme proberen te doen.

Niet voor de introverte zielen onder ons, of misschien toch wel, want de collectie nodigt absoluut uit om onbetreden paden van je eigen persoonlijkheid te verkennen. Wij maakten onlangs kennis met deze Mert & Marcus collectie tijdens een speciale Lancôme-avond.

Transforming Liquid Eyeshadow
Hier op de foto’s zie je allereerst een prachtige eyeliner, liquid eyeshadow heet die officieel, waar je heel makkelijk een mooie lijn mee kunt trekken, maar waar je ook een mooie, glinsterende smokey eye mee kunt maken door met je vinger de lijn op je oogleden uit te smeren. De eyeliner is verkrijgbaar in vier tinten. Hier zie je de zwarte, ‘gun metal’, maar als je hem uitveegt, komen de glitters vrij en krijg je een heel ander, glinsteren metallic effect. Ideaal voor sprekende ogen op avonden uit. Zeker ook voor introverte zielen als ik die niet op durven vallen, maar wel een mooie oogmake-up waarderen.

Lancôme Mert & Marcus eyeliner AQ

Teint Idole Ultra Duo Stick
De Teint Idole Ultra Duo stick gebruik je als highlighter. Aan de ene kant van de Duo Stick vind je de highlighter, verkrijgbaar in twee tinten, en aan de andere de uitwerktip om het beoogde effect mee te krijgen. De kleur die je hieronder ziet is Light Pink.

Lancôme Mert & Marcus duo stick AQ 1

En dit is de andere kant, de uitwerktip. Ik zal eerlijk bekennen dat ik niet zo behendig ben met highlighters, maar met deze stick is het makkelijk oefenen.

Lancôme Mert & Marcus duo stick AQ

L’Absolu Rouge
Natuurlijk kan de L’Absolu Rouge lipstick niet ontbreken in deze collectie, een favoriet in huize Aicha Qandisha vanwege de zachte structuur en mooie kleuren. De Lancome x Mert & Marcus L’Absolu Rouge zijn verkrijgbaar in één glans en twee matte tinten. Op de foto zie je de Bella Matte, een prachtige matte rood kleur.

Lancôme Mert & Marcus lipstick AQ

Naast deze producten is er ook nog een Flaming Lips Lip Kit en een waanzinnig After Dark Eyeshadow Palette met nadrukkelijke kleuren voor diep in de nacht.

De Lancôme x Mert & Marcus collectie is er dan ook eerder voor de avond dan voor achter je bureau op kantoor. Hoewel ik altijd de grootste bewondering heb voor vrouwen die zich nergens wat van aantrekken en hun eigen stijl volgen. Daarbij komt dat de L’Absolu Rouge voor elk moment van de dag geschikt is en je zowel met de oogschaduw als de liquid eyeshadow zodanig kunt spelen dat je van ingetogen naar expressief kunt gaan met een en dezelfde kleur. Op het moment dat ik dit schrijf, draag ik de Bella Matte, superzacht op de lippen en zo’n mooie kleur rood dat ie me misschien wel uit mijn nude comfort zone gaat helpen.

Lancôme Mert & Marcus AQ 1

De Lancôme x Mert & Marcus collectie is exclusief bij de Bijenkorf verkrijgbaar. Helaas staan de producten nog niet online, dus ik kan er niet naar linken, maar de Transforming Liquid Eyeshadow is 33,50, de Teint Idole Ultra Duo Stick is 46,80 en de L’Absolu Rouge is 35,50.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl