Love & Lemons

love & lemons

Vegetarische kookboeken worden steeds populairder, dat is ook niet raar met de nieuwe trend onder hippe mensen die massaal vegetarisch of zelfs veganistisch worden. Zelf ben ik geen van beide, maar goede vegetarische kookboeken zijn altijd welkom, want je kunt nooit genoeg goede ideeën en recepten hebben zonder vis, vlees of gevogelte. Eerder bespraken we het mooie Een nieuwe manier van koken van Anna Jones en nu is daar bijgekomen het fraaie Love & Lemons van Jeanine Donofrio en Jack Mathews.

love & lemons wortel en tomaat tagliatelli

Chocolade-courgettemuffins
Jeanine ontdekte haar liefde voor eten tijdens een reis naar Italië waar ze ook nog eens ten huwelijk werd gevraagd door haar huidige man Jack Mathews, die alle foto’s voor het boek heeft gemaakt. Ze begonnen een blog in 2011, Love & Lemons getiteld, uiteraard, werden als snel populair en nu is er dan hun gelijknamige kookboek vol met vegetarische recepten en een hoofdrol voor groenten.

love & lemons mango noodel salade

Love & Lemons is ingedeeld per ingrediënt en op alfabetische volgorde, dus van de A van aardappel naar de T van tomaat. En tussen die A en T ligt een wereld van mooie, smakelijke en regelmatig originele recepten die erom smeken thuis gemaakt te worden, zoals de samosa’s met doperwten en zoete aardappel met een kokos-korianderchutney, gehaktballetjes van aubergine en paddestoelen, portobelloburgers met pompoenpittenpesto, en onderstaande muffins van chocolade en courgette, om er maar een paar te noemen.

love & lemons choco courgette muffins

Feest voor het oog
Jeanine en Jack wonen in Texas, dus er komen ook regelmatig recepten voorbij met taco’s, je vindt er typisch Amerikaanse recepten met een vegetarische twist, veel invloeden uit andere streken en gelukkig tussendoor ook wat zoete recepten, want die mogen in zo’n prachtig boek toch echt niet ontbreken. Net als de makkelijke variaties op sauzen en pesto’s achterin het boek.

love & lemons wortel wafels

Love & Lemons is een feest voor het oog en een heerlijk boek om mee aan de slag te gaan. Een ideaal en vrolijk cadeau voor vegetariërs en voor iedereen die van lekker eten houdt en in is voor wat avontuurlijke recepten.

‘Love & Lemons’, Unieboek Spectrum, kun je hier bestellen voor 30,00.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl