Malin + Goetz

malin-goetz-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt de oprichters van een beauty-merk te ontmoeten. Maar als het dan gebeurt, is het ook meteen heel bijzonder. Zoals laatst, toen we zowel de mensen achter Dr. Jackson’s, Lebon als Malin + Goetz ontmoetten. Dr. Jackson’s heb ik hier al besproken en vandaag wil ik stilstaan bij het New Yorkse Malin + Goetz dat we een aantal jaar geleden voor het eerst ontdekten dankzij de producten in ons hotel in downtown New York. Het was het begin van een liefde. Ik bedoel, je kunt als je in New York bent een souvenir van het vrijheidsbeeld kopen of naar het eerste winkeltje van Malin + Goetz gaan en daar de lekkerste souvenirs halen waar je ook echt wat aan hebt. Wij deden dat laatste.

Andrew Goetz was onlangs in Nederland en hij vertelde over het ontstaan van het merk dat hij samen met zijn (liefdes-)partner Matthew Malin oprichtte. Malin + Goetz heeft een eenvoudige, maar strakke uitstraling en ik viel er destijds voor omdat hun producten niet alleen fijn in het gebruik zijn, maar ook interessante ingrediënten bevatten zoals haarconditioner met koriander of bodywash met rum.

malin-goetz-eye-gel-aq

Maar ze hebben meer, veel meer en een aantal van de nieuwe lanceringen werden door de sympathieke Goetz persoonlijk geïntroduceerd. Zoals de verkwikkende revitalizing eye gel om vermoeide ogen tegen te gaan. De gel is heel licht en fris en trekt meteen in de huid in. Er zit onder andere komkommerextract in.

Cannabis
Ze hebben ook verschillende soorten handcrèmes, waaronder deze met amandel en de subtiele geur van bittere amandelen. Het is een rijke, zachte verzorging die net als de eye gel snel intrekt en de handen verzacht.

malin-goetz-hand-treatment-aq

Andere lanceringen die me opvielen en die zeer de moeite waren, is allereerst de nieuwe geur Cannabis, geïnspireerd op de tijd dat Goetz in Amsterdam verbleef en zijn liefde voor de stad. Het knappe aan deze geur is dat die het beeld van de coffeeshops oproept zonder je te hullen in de onsmakelijke walm die daarmee gepaard gaat. Er zitten noten in van bergamot en zwarte peper en wat vooral blijft hangen zijn de noten van sandelhout en sederhout.

Dan was er nog een leather perfume oil met, net als de Cannabis geur, noten van sandelhout en sederhout, maar onder andere ook cashmier musk en amber. Het is droge olie die snel intrekt en die wat wierook-achtigs heeft.

malin-goetz-aq-1

Tot slot tip ik nog de grapefruit gezichtsreiniger en de nieuwe geurkaarsen. Genoeg te ontdekken, kortom. Bezoek hun site en verdwaal in de vele lekkere producten die er te vinden zijn.

De producten van Malin + Goetz zijn online op hun website te verkrijgen en onder andere bij Cosmania. De revitalizing eye gel vind je hier voor 46,00 en de handcrème bestel je hier voor 15,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl