Marcus

marcus

Als onverbeterlijke gourmand denk ik constant aan eten. En met constant, bedoel ik ook echt constant. Het liefst had ik een ultrahoog metabolisme dat me toestaat de dagen al kauwend en smullend door te komen, maar helaas.

Dat weerhoudt me er niet van daar waar ik kan restaurants te proberen die me interessant lijken. Londen is daar een van mijn favoriete steden voor (hoewel de Spaanse en Japanse toprestaurants wat mij betreft tot de beste en meest speelse ter wereld horen).

Marcus van Marcus Wareing in het posh The Berkeley Hotel in het sjieke Knightsbridge heb ik een paar jaar geleden geprobeerd: twee sterren, mooie sfeer, goed eten, met uitzondering van mijn hoofdgerecht: vis met roerei. Die vond ik toen zo banaal en weinig smaakvol. Gelukkig werd het snel goedgemaakt met de dessert-amuse en het dessert zelf. De friandises bleven, zoals ons wel vaker gebeurt, achterwege. Ik moet daar toch eens een therapeutisch stuk aan wijden.

Inmiddels is het restaurant verbouwd en de naam en het concept veranderd. Ik krijg steeds uitnodigingen om eens te komen, maar helaas, er moet ook nog gewerkt worden. Daarom een klein lokkertje voor wie zich binnenkort eens culinair wil laten verwennen in Londen. De lunch is heel scherp geprijsd en een uitstekende manier kennis te maken met de keuken van Marcus – die er overigens aangenaam uitziet en bovendien een ex-partner is van beul Ramsay. Met die laatste is hij uitgevallen en dan heb je bij ons sowieso een paar strepen voor.

En als je dan richting Londen gaat, overweeg dan de feestelijke Prêt-à-Portea in hetzelfde Berkely en verrukkelijk Indiaas in het fenomenale Gymkhana. Dan hoef je nooit meer zo’n vettige, ranzig gebakken fish ’n chips.

 

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl