Paula’s Choice

paulas-choice-paula-aq

foto’s © Aicha Qandisha

When it rains, it pours. Na de bijzondere ontmoetingen met Andrew Goetz, de mensen achter Dr Jackson’s en LEBON, mochten we onlangs zomaar een workshop bijwonen van Paula Begoun, de vrouw achter cosmeticamerk Paula’s Choice.

In een heuse collegazaal werd Paula vergezeld van haar rechterhand Bryan Barron en stak ze, gehuld in Chanel, van wal over haar motto ‘Truth in Beauty’.

paulas-choice-truth-in-beauty-aq

Mythes
Begoun is een heerlijk eigenwijze vrouw. Ze begon in de cosmetica, maar was te kritisch om onzin te verkopen aan klanten over allerlei anti-rimpel crèmes en dus ongeschikt om aan te blijven als verkoopster. Bovendien had ze vroeger zelf last van acne, probeerde van alles uit zonder resultaat en besloot toen zelf op onderzoek uit te gaan en ingrediënten en hun effecten te bestuderen.

Ze schreef de een na de andere bestseller, werd uitgenodigd bij Oprah en andere grote shows en inmiddels is haar eigen lijn, Paula’s Choice, een internationaal succes.

paulas-choice-routine-aq

Paula benadrukt dat ze geen onzin verkoopt en dat haar producten, die ze eerst zelf test (‘ik ga jullie niet als proefkonijnen gebruiken’), echt doen wat ze beloven. En ze doet geen valse beloften, dus bij haar zul je geen potje crème vinden dat belooft je huid te liften, want een crème kan dat helemaal niet, zegt ze.

Paula heeft niet alleen een eigen lijn, maar breekt ook mythes af waar de schoonheidsindustrie zich van bedient. Vandaar ‘Truth in Beauty’. Zo is het volgens haar onzin dat het lichaam, en dus de huid, zich ’s nachts herstelt; volgens onderzoek herstelt het lichaam zich juist overdag. Het hele idee dat je regelmatig van producten moet veranderen om de huid alert te houden, vindt ze ook onzin. Deze twee voorbeelden deden me erg denken aan de dieet-industrie, daar hoor je ook van dit soort adviezen.

paulas-choice-exfoliation-aq

Grofgebekt
De hele hype van exclusief natuurlijke ingrediënten gebruiken is een marketingstrategie, ‘die exotische ingrediënten komen nooit uit je eigen land, altijd van ergens ver’. En over sheet maskers heeft ze helemaal geen goed woord over: ‘kom op, moet je voor het slapen gaan nog met zo’n lelijk ding op je gezicht kostbare tijd verspillen terwijl er een lekker ding op je wacht in bed’.

Ze was openhartig over haar gebruik van botox en haar weerzin tegen ouder worden ‘at the end of aging, you die’. Ze was heerlijk grofgebekt, vloekte en schold lekker tijdens haar tirades, dan kun je bij mij sowieso niet meer stuk, en deed me af en toe heel erg denken aan Fran Drescher uit de The Nanny. Lekker luid en grappig en verfrissend eerlijk. Ik ben nu zeer benieuwd naar haar producten.

paulas-choice-producten-aq

Paula’s Choice kun je hier ontdekken en bestellen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl